وکیل دعاوی پیمانکاری

وکیل دعاوی پیمانکاری (1)

با گروه عدالت نویسان در وقت و هزینه صرفه جویی کنید

وکیل دعاوی پیمانکاری

  وکیل دعاوی پیمانکاری

 وکیل دعاوی پیمانکاری یکی از بهترین و متخصص ترین کسانی است که می تواند به افراد کمک کند تا در زمینه پرونده های مختلف بتوانند عملکرد خوبی داشته باشند. وکیل دعاوی پیمانکاری از آن دسته وکلایی است که نمیتوان به راحتی آن را در هر مکانی پیدا کرد و همین موضوع باعث شده است تا بسیاری از افراد نتوانند وکیل دعاوی پیمانکاری به راحتی پیدا کننند و جریان دادرسی پرونده های خود را به او بسپارند.

 وکیل دعاوی پیمانکاری با تکیه بر توانایی ها و تخصص هایی که دارد می تواند پس از بررسی جریان پرونده های مختلف راه حلی مناسب برای حل مشکلات مربوط به چنین پرونده هایی را پیدا می کند. امروزه با پیشرفت صنعت ساخت و ساز و علاقه مردم و دولت به نوسازی املاک در شهرهای مختلف کشور، مسائل و مشکلات مربوط به پیمانکاری بیش از پیش دیده می شود.

 وکیل دعاوی پیمانکاری یکی از بهترین کسانی است که از تمامی مسائل مربوط به دعاوی پیمانکاری آشنایی دارد و میتواند به راحتی آنها را در اختیار مردم قرار دهد. حقیقت آن است که بسیاری از مردم از مسائل مربوط به پیمانکاری اطلاعی ندارند و نمی دانند که قوانین مربوط به آنها به چه نحو است و همین موضوع باعث شده است تا حقوق آنها در بسیاری از موارد مورد تضییع قرار گیرد. وکیل دعاوی پیمانکاری باید دارای ویژگی ههای مخختلفی باشد تا بتوان با اطمینان کامل جریان پرونده های خود را به او واگذار کرد.

قوانین و مباحث حقوقی مربوط به دعاوی پیمانکاری  دارای گستردگی بسیار زیادی هستند و شامل موضوعات مختلفی می شوند که تنها وکیل دعاوی پیمانکاری می تواند آنها را به زبانی ساده برای موکلان خود توضیح دهد و آنها را در این مسیر یاری کند.

برای شناسایی وکیل دعاوی پیمانکاری باید افراد رد ابتدا اطلاعات خود را در مورد این وکیل حرفه ای و متخصص افزایش دهند تحقیقات لازم در این زمینه را انجام دهند تا بتوانند بهترین وکیل دعاوی پیمانکاری را از میان تعداد زیادی وکیل پایه یک دادگستری پیدا کنند و وکالت پرونده خود را به او بسپارند.

 وکیل دعاوی پیمانکاری را چگونه بشناسیم؟

 وکیل دعاوی پیمانکاری با دیگر وکلایی که رد زمینه های مختلف حقوقی کار میکنند دارای تفاوت هایی است که افراد نمی توانند بدون شناخت آنها در جریان پرونده خود با موفقیت روبرو شوند. وکیل دعاوی پیمانکاری دارای تخصص و مهارت بسیار زیادی در زمینه حل و فصل پرونده هایی است که موضوع آنها به طور مستقیم و غیر مستقیم به جریان مسائل حقوقی و قانونی پیمانکاری مرتبط است و افراد می توانند با استفاده از خدمات این وکیل حرفه ای جریان پرونده خود را تا حد زیادی پیش ببرند. وکیل دعاوی پیمانکاری بهتر از هر شخص دیگری از تمامی مسائل و موضوعات حقوقی آگاهی دارد و میتواند در کوتاه ترین زمان ممکن دعاوی مربوط به پیمانکاری رابه نتیجه برساند.

برخی از افراد با خود فکر می کنند که هر وکیلی که دارای مدرک وکالت باشد دارای تخصص کافی در زمینه مسائل پیمانکاری نیز می باشد اما حقیقت آن است که وکلا نیز مانند بسیاری دیگر از افراد متخصص در مشاغل دیگر دارای حیطه های کاری متنوعی هستند و نمی توان هر پرونده ای را به انها ارجاع داد. هر وکیل پایه یک دادگستری دارای مهارت های مختلفی است و تخصص چنین وکلایی را میزان تجربه کاری آنها و تحصیلات تکمیلی آنها مشخص می کند.

بنابراین اگر شما جز آن دسته از کسانی هستید که فکر می کنید برای جریان پرونده خود باید یک وکیل دعاوی پیمانکاری متخصص را انتخاب کنید و با استفاده از خدمات حقوقی او جریان پرونده تان را پیش ببرید بهتر است به سراغ کسی بروید که سال های زیادی را در زمینه پرونده های مربوط به دعاوی پیمانکاری فعالیت کرده است و می داند که در جریان دادرسی این پرونده ها  باید چه عملکردی داشته باشد.

 وکیل دعاوی پیمانکاری باید علاوه بر داشتن تجربه کاری، اطلاعات دقیق و دانش حقوقی کافی هم داشته باشد. وکلایی که دارای دانش حقوقی کافی نیستند و نیم دانند که چگونه باید جریان پرونده های خود را مدیریت کنند معمولا از همان ابتدای پرونده نمی توانند در راستای حقوق موکلات خود اقدام کنند و همین موضوع باعث می شود که حقوق انها مورد تضییع واقع گردد. پس با استاد به این مفاهیم ه به طور کامل به انها اشاره کردیم به خوبی می توانیم متوجه این نکته شویم که  با انتخاب صحیح و هوشمندانه وکیل دعاوی پیمانکاری می توان از بوجود آمدن مشکلات و آسیب ها و خسارات مادی و معنوی بسیار زیادی جلوگیری کرد. وکیل دعاوی پیمانکاری می تواند در کوتاه ترین زمان ممکن جریان پرونده های مربوط به دعاوی پیمانکاری را در جریان دادرسی به بهترین نحو ممکن مدیریت کند.

یکی از راه  های خوبی که می توان با وکیل دعاوی پیمانکاری آشنا شد آن است که از افراد متخصص در این زمینه کمک گرفت و از تجربیات آنها در این زمینه استفاده کرد. اگر می خواهید وکیل دعاوی پیمانکاری را بشناسید آید از همان ابتدا سعی کنید که افرادی را که به این ویل متخصص مراجعه کرده اند را پیدا کنید و از آنها بخواهید تا شما را در این زمینه راهنمایی کنند.

 وکیل دعاوی پیمانکاری و کارکردهای او در جامعه

 وکیل دعاوی پیمانکاری دارای کارکردهای مختلفی است که افراد می توانند بر حسب نیاز خود از او استفاده کنند و برخی از افراد از کارکرد های وکیل دعاوی پیمانکاری آشنایی ندارند و دقیقا نمی دانند که چگونه می توانند رد جریان پرونده های مختلف از این وکیل متخصص کمک بگیرند. کارکرد وکیل دعاوی پیمانکاری را می توان به موارد زیر تقسیم کرد:

اولین و مهمترین کارکرد وکیل دعاوی پیمانکاری آن است که می توان با کمک این وکیل حرفه ای از بوجود آمدن بسیاری از مشکلات و آسیب های مربوط به پیمانکاری جلوگیری کرد. از زمان های گذشته تاکنون شنیده ایم که می گوینند پیشگیری بهتر از درمان است اما مسئله ای که ذهن انسان ها را دچار چالش میکند آن است که چگونه ممکن است وکیل دعاوی پیمانکاری از بوجود آمدن مشکلات مختلف مربوط به پیمانکاری جلوگیری کرد؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم هنگامی که به وکیل دعاوی پیمانکاری مراجعه می کنیم، این امکان بوجود می آید تا زا تمامی قواعد و قوانین تعیین کننده مربوط به دعاوی پیمانکاری اطلاع پیدا کرد. در صورتی که افراد اطلاعات کافی حقوقی داشته باشند و در هنگام انعقاد قرارداد از وکیل دعاوی پیمانکاری کمک بگیرند، احتمال بوجود آمدن مشکلات و چالش های مربوط به چنین دعاوی کاهش می یابد و اینگونه می توان پیشگیری های لازم را انجام داد.

دومین کارکردی که در مورد وکیل دعاوی پیمانکاری وجود دارد آن است که می توان در هنگام آغاز دعاوی حقوقی از این وکیل متخصص کمک گرفت. همه ما به خوبی می دانیم که تمامی دعاوی مربوط به مسائل مختلف قانونی با ارائه دادخواست حقوقی آغاز می شوند. دادخواست های حقوقی دارای چارچوب خاصی هستند و کسانی که از این چارچوب ها آگاهی دارند مسلما نمیتوانند به درستی متن مربوط به دادخواست حقوقی پیمانکاری را تنظیم کنند. وکیل دعاوی پیمانکاری به دلیل سال ها تجربه ای که در این زمینه دارد به راحتی می تواند بهترینن متن مربوط به این دعاوی را رد مدت زمان کوتاهی تنظیم کند. بنابراین باید بگوییم که وکیل دعاوی پیمانکاری می تواند وکالت خواهان چنین پرونده هایی را بر عهده گیرد و فرقی ندارد که خواهان پرونده پیمانکار باشد یا فرد سرمایه گذار در پروژه های پیمانکاری، در هر صورت یک وکیل حرفه ای می تواند به آنها کمک کند.

 وکیل دعاوی پیمانکاری همانطور که می تواند از جانب خواهان پرونده اقدامات لازم را انجام دهد این توانایی را هم دارد که از جانب خوانده پرونده در جریان چنین پرونده هایی برای ارائه لایحه دفاعیه حضور یابد. همانقدر که ارائه دادخواست حقوقی در جریان دادرسی پرونده های پیمانکاری موثر است، ارائه لایحه دفاعیه نیز به همان اندازه دارای اهمیت است و افراد باید به آن توجه داشته باشند. بهترین و متخصص ترین کسی که می تواند برای ارائه انواع دادخواست ها و لوایح حقوقی اقدام نماید، وکیل دعاوی پیمانکاری است.

شما باید این موضوع را بدانید که با ورود سودجویان و کلاهبرداران در جریان مسائل اقتصادی همچون پیمانکاری و ساخت و ساز، امکان بوجود آمدن هرگونه چالش و مشکلات مالی افزایش یافته است. بنابراین کسانی که از مباحث قانونی مربوط به این حوزه ها اطلاع نداشته باشنند ممکن است در دامم ااین سودجویان بیفتند و منابع مالی خود را از دست ندهند. بنابراین باید بگوییم شما باید به دنبال راهی باشید که از قوانین مربوط به پیمانکاری اطلاع پیدا کنید تا بتوانید از بوجود آمدن مشکلات حقوقی و آسیب ها و خسارات مربوط به پیمانکاری جلوگیری کنید. وکیل دعاوی پیمانکاری می تواند تمامی اطلاعات لازم را در مورد مسائل پیمانکاری به تمامی مردمی که قصد دارند در این پروژه ها شرکت کنند توصیه می شود که از وکیل دعاوی پیمانکاری کمک بگیرند.

 وکیل دعاوی پیمانکاری در کنار عموم مردم

هنگامی که در مورد وکیل دعاوی پیمانکاری صحبت می کنیم، بسیاری از مردم ممکن است با خود فکر کنند که این امکان برای آنها وجود ندارد که به وکیل دعاوی پیمانکاری راجعه کنند یا انکه محدودیت های خاصی برای مراجعه به وکیل دعاوی پیمانکاری وجود دارد. اما این تصورات کاملا اشتباه است و امروزه عموم مردم با هر جنسیت و در هر سن و سالی می توانند از خدمات مشاوره ای مربوط به این وکیل متخصص و حرفه ای استفاده کنند.

یکی از عمده ترین اشتباهاتی که بیشتر مردم معمولا دچار آن میشوند آن است که انسان با خود تصور می کنند تنها در صورتی می توانند به وکیل دعاوی پیمانکاری مراجعه کنند که در جریان پرونده های پیمانکاری حضور داشته باشند و یکی از طرفین قرارداد پیمانکاری باشند اما حقیقت آن است که برای مراجعه به وکیل دعاوی پیمانکاری، هیچ یک از این مسائل وجود ندارند و حتی اگر کسی در جریان پرونده های پیمانکاری هم حضور نداشته باشد به راحتی می تواند از خدمات مشاوره ای وکیل دعاوی پیمانکاری استفاده کنند و اطلاعات لازم در این زمینه را بدست آورد.

حتی اگر شما جز کسانی هستید که از جریان مسائل مربوط به پیمانکاری بی اطلاع هستید و میخواهید اطلاعات و دانش حقوقی خود در این زمینه را افزایش دهید به راحتی می توانید از مشاوره وکیل دعاوی پیمانکاری استفاده کنید. وکیل دعاوی پیمانکاری با هدف بهبود اوضاع جامعه در جریان مسائل مربوط به پیمانکاری و کاهش مشکلات مربوط به این حیطه به ارائه خدمات مشاوره ای می پردازند.

 وکیل دعاوی پیمانکاری در کنار عموم مردم به فعالیت حقوقی می پردازد دو می تواند فعالیت نسبتا گسترده و عمده ای را در این جهت انجام دهد. امروزه وکیل دعاوی پیمانکاری می تواند از روش های مختلفی به ارائه خدمات مشاوره ای بپردازد. در ادامه مطلب با ما همراه باشید تا بتوانید اطلاعات لازم در مورد انواع روش های مشاوره ای بدست آورید.

 وکیل دعاوی پیمانکاری و انواع روش های مشاوره حقوقی

 وکیل دعاوی پیمانکاری دارای خدمات حقوقی مختلفی است که یکی از اساسی ترین و مهمترین آنان، مشاوره حقوقی است. به طور خلاصه به انواع روش های مختلف مشاوره با وکیل دعاوی پیمانکاری اشاره می کنیم و آنها را توضیح می دهیم تا شما بتوانید با داشتن اطلاعات کافی یکی از روش های مشاوره ای را انتخاب کنید و از مزایای آن بهره مند شوید:

اولین روش مشاوره با وکیل دعاوی پیمانکاری، مشاوره حضوری است. در مشاوره حضوری با وکیل دعاوی پیمانکاری افراد می توانند به صورت حضوری در جلسات حضور یابند و موضوع پرونده های خود را بیان کنند تا راه حلی مناسب برای آنها از جانب وکیل دعاوی پیمانکاری ارائه گردد. جلسات مشاوره حضوری با وکیل دعاوی پیمانکاری به گونه ای می باشد که بیشتر برای کسانی مناسب است که دارای پرونده نسبتا حساسی باشند و نیاز داشته باشند تا قبل از انعقاد قرارداد وکالت با وکیل دعاوی پیمانکاری صحبت کنند.

دومین و مهم ترین روش مشاوره با وکیل دعاوی پیمانکاری، مشاوره اینترنتی است. در جلسات مشاوره اینترنتی معمولا افراد می توانند از طریق برنامه های اینترنتی همچون واتساپ، تلگرام و…. سوالات و مسائل حقوقی خود را بپرسند به دنبال راه حلی برای مشکلات خود باشند. وکیل دعاوی پیمانکاری یکی از متخصص ترین و حرفه ای ترین کسانی است که می تواند به صورت غیر حضوری به ارائه خدمات بپردازد. کسانی که نیاز به مشاوره حقوقی فوری با وکیل دعاوی پیمانکاری می توانند از این خدمات ارزشمند استفاده کنند.

 وکیل دعاوی پیمانکاری و تاًییدات تعهدات پیمانکار

 وکیل دعاوی پیمانکاری در جلسات مشاوره حقوقی و در حین انعقاد قرارداد تمامی مسائل مربوط به تاییدات پیمانکار را بیان می کند. براساس قانون کشور ما، موارد زیر را پیمانکار تایید می نماید:

تمام اسناد و مدارک موضوع ماده ۲ موافقتنامه را مطالعه نموده و از مفاد آن کاملاً آگاه شده است.

  نسبت به تامین نیروی انسانی مورد نیاز و تدارک مصالح، تجهیزات، ماشین‌آلات و ابزار اجرای کار طبق مشخصات در محل یا از نقاط دیگر، اطمینان یافته است.

محل اجرای کار را دیده و بررسی کرده و از وضعیت آب و هوا، بارندگی امکان اجرای کار در فصل های مختلف سال، با توجه به آمار ۲۰ سال پیش از تاریخ ارائه پیشنهاد قیمت و در نظر گرفتن مدت اجرای کار، اطلاع یافته است.

از قوانین و مقررات مربوط به کار، بیمه های اجتماعی، مالیات ها،عوارض و دیگر قوانین و مقررات، که تا تاریخ تسلیم پیشنهاد معمول و مجرا بوده است، کاملاً مطلع بوده و متعهد است که همه آن ها را رعایت کند.در هر حال، مسئولیت عدم رعایت قوانین و مقررات یاد شده بر عهده پیمانکار است.

در تهیه پیشنهاد قیمت، سود مورد نظر خود و تمام هزینه های ناشی از مفاد بندهای بالا را در نظر گرفته و بعداً از هیچ بابت، حق درخواست اضافه پرداختی ندارد.

به هر حال، پیمانکار تایید می نماید که هنگام تسلیم پیشنهاد مطالعات کافی انجام داده و هیچ موردی باقی نمانده است که بعداً در مورد آن استناد به جهل خود نماید.

پیمانکار متعهد است که عملیات موضوع پیمان را به وسیله افرادی که در کار خود تخصص  و تجربه کافی دارند، انجام دهد. کسانی که در اجرای این پیمان، خدماتی برای پیمانکار انجام می دهند، کارکنان پیمانکار شناخته می شوند. اگر در اسناد  و مدارک پیمان، استفاده از متخصصان خارجی پیش بینی شده باشد، پیمانکار متعهد است قبلاً وضعیت استخدام، مانند میزان حقوق و مزایا، مدت استخدام و محل اقامت و مشخصات آن ها را به وسیله مهندس مشاور به اطلاع کارفرما برساند و با رعایت مقررات ذیربط و تامین هزینه های مربوط، برای استخدام آنها اقدام کند. کارفرما تسهیلات لازم را برای استخدام متخصصان یاد شده فراهم می نماید. تشخیص لزوم و حدود تسهیلات مزبور با کارفرماست و این مساعدت از مسئولیت پیمانکار نمی کاهد.

تامین نیروی انسانی مورد نیاز و محل سکونت مناسب، آب آشامیدنی و روشنایی کافی برای آن ها به عهده پیمانکار است. پیمانکار باید برای تدارک دائمی آذوقه کارگران، اقدامات لازم بعمل آورد، بدون آنکه این اقدام برای وی حق انحصاری ایجاد کند و به آزادی کارگران در تامین مواد مورد نیاز آن ها،از هر منبعی که مایل به تحصیل آن باشند، محدودیتی وارد سازد. بهای آذوقه که بدین ترتیب از طرف پیمانکار تهیه می‌شود، نباید از بهای جنس مشابه در نزدیکترین شهر یا محل گرانتر باشد و پیمانکار نمی‌تواند هزینه های دیگری مانند هزینه حمل را به قیمت های خرید اضافه کند.

کارکنان ایرانی کارگاه باید دارای شناسنامه و کارکنان بیگانه کارگاه باید دارای پروانه اقامت و اجازه کار باشند. پیمانکار نباید کارکنان شاغل کارفرما، وزارتخانه ها، سازمان ها وشرکت های دولتی و شهرداری ها را بدون اجازه مسئولان ذیربط استخدام نماید.همچنین پیمانکار باید از به کار گماشتن اشخاصی که استخدام آنها از نظر وظیفه عمومی مجاز نیست، خودداری کند.

پیمانکار موظف است که برای کارگران کارنامه کارکرد روزانه صادر کند و در اختیار آنان قرار دهد. مهندس ناظر می‌تواند از ادامه کار کارگران بدون کارنامه جلوگیری نماید.

از دیگر تعهدات پیمانکار که توسط وکیل دعاوی پیمانکاری مشخص می شود:

پیمانکار متعهد است که دستمزد کارگران خود را طبق قانون کار مرتباً پرداخت کند.در صورتی که در پرداخت دستمزد کارگران تأخیری پیش آید، مهندس مشاور به پیمانکار اخطار می‌کند که طلب کارگران را پرداخت نماید. در صورت استنکاف پیمانکار، کارفرما می‌تواند دستمزد کارگران را برای ماه یا ماه هایی که صورت وضعیت آن به پیمانکار پرداخت شده است، طبق کارنامه های کارگری که در دست کارگران و دارای امضای رئیس کارگاه است، با توجه به پرداخت های علی الحساب که به آنها شده است، با حضور نماینده مهندس مشاور و پیمانکار، از محل مطالبات پیمانکار پرداخت کند و مبلغ پرداختی را به اضافه ۱۵ درصد به حساب بدهی پیمانکار منظور نماید و اگر مطالبات پیمانکار کافی نباشد، از محل تضمین های پیمانکار تامین کند. در صورتی که نماینده پیمانکار، با وجود اخطار مهندس مشاور، از حضور برای پرداخت ها خودداری کند، کارفرما پرداخت مزبور را انجام می دهد، بدون اینکه پیمانکار حق اعتراضی بر این عمل و مبلغ پرداختی و تعداد کارگران و میزان استحقاقی آنان داشته باشد. در صورت تکرار تاخیر در پرداخت دستمزد کارگران به مدت پیش از یک ماه، برای ماهی که صورت وضعیت آن پرداخت شده است، کارفرما می‌تواند پیمان را فسخ نماید.

پیمانکار می کوشد تا حد ممکن، کارگران مورد نیاز خود را از بین ساکنان منطقه اجرای کار، که صلاحیت انجام کارهای موضوع پیمان را داشته باشند، انتخاب کند و به کار گمارد.

پیمانکار موظف به اجرای مقررات بیمه های درمانی و اجتماعی،مقررات و دستورالعملهای حفاظت فنی و بهداشت کار است.

در اجرای این پیمان، پیمانکار در مقابل کارفرما مسئول اعمال کارکنان خود است، هرگاه کارکنان و کارگران پیمانکار و پیمانکاران جزء، صلاحیت لازم برای انجام کار مربوط را نداشته باشند یا باعث اختلال نظم کارگاه شوند، مهندس مشاور یا مهندس ناظر، مراتب را برای بار اول به رئیس کارگاه تذکر می دهد، و در صورت تکرار، می‌تواند از پیمانکار بخواهد که متخلفان را از کار برکنار کند. در این صورت پیمانکار مکلف به اجرای این دستور است و حق ندارد برکنارشدگان را بار دیگر در همان کارگاه به کار گمارد. اجرای این دستور از مسئولیت های پیمانکار نمی کاهد و ایجاد حقی برای او نمی‌کند.

پیمانکار متعهد است که سازمان، روش اجرا و برنامه زمانی تفصیلی اجرای کار را طبق نظر مهندس مشاور بر اساس نقشه های موجود و برنامه زمانی کلی تهیه کند و ظرف یک ماه از تاریخ مبادله پیمان یا مدت دیگری که در اسناد و مدارک پیمان تعیین شده است، تسلیم مهندس مشاور نماید تا پس از اصلاح و تصویب کارفرما برای اجرا به پیمانکار ابلاغ شود. اگر در اسناد و مدارک پیمان، جزئیاتی برای چگونگی تهیه برنامه زمانی تفصیلی و بهنگام کردن آن تعیین شده باشد، پیمانکار ملزم به رعایت آن می‌باشد.

در صورتی که حین اجرای کار، پیمانکار تشخیص دهد که تغییراتی در برنامه زمانی تفصیلی ضروری است، موظف است که پیش از رسیدن موعد انجام کارهایی که به نظر او باید در برنامه آن تغییر داده شود، مراتب را با ذکر دلیل، به مهندس مشاور اطلاع دهد. مهندس مشاور، تغییرات مورد تقاضای پیمانکار را در قالب برنامه زمانی کلی رسیدگی می‌کند و آنچه را که مورد قبول است، پس از تصویب کارفرما به پیمانکار ابلاغ می‌کند. بدیهی است که این تغییرات در حدود مندرجات پیمان، از میزان تعهدات و مسئولیت های پیمانکار نمی کاهد.

اگر تغییر برنامه زمانی تفصیلی از سوی مهندس مشاور مطرح شود، پیمانکار با توجه به نظر مهندس مشاور، تغییرات برنامه زمانی تفصیلی را تهیه می‌کند و به شرح پیشگفته، برای طی مراتب بررسی و تصویب، تسلیم مهندس مشاور می نماید.

پیمانکار متعهد است که هماهنگی لازم را با دیگر پیمانکاران یا گروه های اجرایی متعلق به کارفرما که به نحوی با موضوع قرارداد مرتبط هستند، به عمل آورد. برنامه ریزی چگونگی این هماهنگی توسط مهندس مشاور به پیمانکار ابلاغ می‌شود.

پیمانکار مکلف است که در پایان هر ماه، گزارش کامل کارهای انجام شده در آن ماه را تهیه نماید. شکل و چگونگی تهیه گزارش را مهندس مشاور تهیه می‌کند. این گزارش، شامل مقدار و درصد فعالیت های انجام شده، میزان پیشرفت یا تاخیر نسبت به برنامه زمانی تفصیلی، مشکلات و موانع اجرایی، نوع و مقدار مصالح و تجهیزات وارد شده به کارگاه، تعداد و نوع ماشین‌آلات موجود و آماده بکار، تعداد و تخصص نیروی انسانی موجود و دیگر اطلاعات لازم می‌باشد. در صورتی که جزئیات دیگری برای چگونگی تهیه گزارش پیشرفت کار در اسناد و مدارک پیمان تعیین شده باشد، پیمانکار موظف به رعایت آن است.

پیمانکار متعهد است که یک نسخه از برنامه، نمودارها و جدول های پیشرفت کار را در کارگاه آماده داشته باشد تا در صورت لزوم، مهندس مشاور و کسانی که اجازه بازدید از کارگاه را دارند، از آن استفاده کنند.

 وکیل دعاوی پیمانکاری و تعیین وظایف طرفین قرارداد پیمانکاری

 وکیل دعاوی پیمانکاری تمامی تعهدات و وظایف طرفین قراردادهای پیمانکاری را در توافقنامه بین انها مشخص می کند:

پیمانکار، پیش از عملیات موضوع پیمان باید نقاط نشانه و مبدا را از لحاظ تطبیق با نقشه ها کنترل نماید و در صورتی که اختلافی موجود نباشد، درستی آن ها را تاًیید و اعلام دارد و در صورتی که اختلافی وجود داشته باشد، مراتب را به اطلاع مهندس مشاور برساند تا وضع موجود با مهندس مشاور و کارفرما صورتمجلس شود و ملاک شروع عملیات قرار گیرد. بدیهی است که پس از آغاز عملیات، هیچ گونه اعتراضی از جانب پیمانکار در این زمینه پذیرفته نیست.

پس از تحویل هر قسمت از کارگاه، پیمانکار باید بی‌درنگ، نقاط نشانه و مبدا و همچنین علایم مربوط به آن ها را با بتن یا مصالح بنایی تثبیت نماید و در طول مدت اجرای کار تا تحویل موقت، به هزینه خود، حفظ و نگهداری کند.

پیمانکار متعهد است که نقشه ها، امتدادها و محورها را با نظارت مهندس مشاور پیاده کند و درستی آن ها را با مهندس مشاور صورتمجلس کند. در صورتی که هنگام پیاده کردن نقشه ها، امتدادها و محورها، اختلافی در مورد تراز آن ها در مدارک فنی مشاهده شود، وضع موجود را پیمانکار و مهندس مشاور و کارفرما صورتمجلس می‌کنند.

تراز کف پی بناها و زیرسازی راه ها و تمام عملیاتی که پس از انجام کار پوشیده می شوند و بعد مرئی هستند، یا به هر صورت، کنترل و اندازه گیری کامل آن ها میسر نباشد، باید پیش از پوشیده شدن یا از بین رفتن آثار آن ها، صورتمجلس شود و به امضای مهندس ناظر و رئیس کارگاه برسد. این صورتمجلس ها، ملاک اندازه گیری ها در تنظیم صورت وضعیت هاست. اگر پیمانکار عملیاتی را که باید مورد آزمایش یا بازدید قرار گیرد و تاًیید شود، پیش از آنکه اقدامات پیشگفته انجام شود بپوشاند، موظف است پوشش های انجام شده را به هزینه خود بردارد و پس از انجام آزمایش ها و بازدیدهای لازم و تایید انجام کار از سوی مهندس ناظر، به هزینه خود، نسبت به پوشش مجدد و اصلاح کار اقدام کند.

اندازه گیری ها بر اساس نقشه های اجرایی، دستور کارهای اجرا شده و صورت مجلس ها، که شامل کروکی های لازم و روشن است، انجام می‌شود.

پیمانکار موظف است که پس از تحویل گرفتن کارگاه، با توجه به مدت تعیین شده برای تجهیز، طرح جانمایی تجهیز کارگاه را تهیه کرده و پس از تأیید مهندس مشاور، آن را مبنای تجهیز کارگاه قرار دهد. تامین آب، برق، سوخت و مخابرات، و به طور کلی، تجهیز کامل کارگاه، به نحوی که برای اجرای کار طبق اسناد و مدارک پیمان لازم است، به عهده پیمانکار می‌باشد، مگر آنکه در اسناد و مدارک پیمان، ترتیب دیگری پیش بینی شده باشد.

تامین نیروی انسانی، مصالح و تجهیزات، ماشین‌آلات و ابزار به عهده پیمانکار است، مگر آنکه در اسناد و مدارک پیمان، ترتیب دیگری پیش بینی شده باشد.

مصالح و تجهیزاتی که پیمانکار برای انجام عملیات موضوع پیمان تهیه و در کارگاه نگهداری می‌کند، باید به قرار زیر باشد:

اگر منابع تهیه مصالح و تجهیزات در اسناد و مدارک پیمان تعیین شده یا بعداً معین می‌شود، باید از همان منابع تهیه گردد. نمونه یا کاتالوگ فنی مصالح و تجهیزات یابد از نظر تطبیق با مشخصات فنی، بیش از سفارش، به تایید مهندس مشاور برسد. در هر حال، از نظر مرغوبیت باید کاملاً طبق مشخصات فنی باشد و مورد تأیید مهندس مشاور قرار بگیرد.

ذکر منابع تهیه مصالح و تجهیزات در اسناد و مدارک پیمان یا تعیین آنها ضمن اجرا، از تعهدات پیمانکار در قبال تهیه مصالح مرغوب و کافی نمی کاهد. بدین روی، پیمانکار موظف است با مطالعه کافی نسبت به امکانات محلی و کیفیت منابع تهیه مصالح و تجهیزات، نظر و پیشنهاد خود را تسلیم مهندس مشاور کند. در صورتی که استفاده از این قبیل منابع مورد موافقت مهندس مشاور و کارفرما قرار بگیرد، اقدام به تهیه و حمل آنها نماید. بدیهی است که کارفرما این حق را دارد که منابع تهیه مصالح را تغییر دهد و پیمانکار موظف به رعایت آن می‌باشد. اگر به مناسبت این تغییر محل، اضافه یا کسر هزینه ای بابت تغییر مسافت حمل یا عوامل دیگر ایجاد شود، تفاوت بهاء، به اقتضای مورد، از پیمانکار کسر یا به او پرداخت می‌شود. پیمانکار ملزم به رعایت مقررات مربوط به استخراج و بهره برداری شن و ماسه و دیگر مصالح معدنی است.

نوع، مقدار و تاریخ ورود مصالح و تجهیزات به کارگاه باید با مهندس ناظر صورتجلسه شود. مصالح باید به طور مرتب به نحوی انبار شود که تمام آن به سهولت قابل بازرسی، شمارش یا اندازه گیری باشد. انبار مصالح باید از هر لحاظ قابل حفاظت بوده تا مصالح در مقابل عوامل جوی و عوامل دیگر مصون باشد.

نکات قانونی که باید توسط وکیل دعاوی پیمانکاری بدانید:

هر گاه تهیه و یا توزیع مصالح و لوازمی در داخل کشور در انحصار دولت باشد، کارفرما تسهیلات لازم را برای تهیه آن مصالح و لوازم فراهم می‌کند. اگر تهیه بعضی از مصالح و لوازم، طبق مشخصات ذی ربط در داخل کشور میسر نباشد و ورود آنها هم از طرف دولت ممنوع شده یا بشود، کارفرما یا خودش اجازه ورود مصالح و لوازم مزبور را برای پیمانکار تحصیل می‌کند یا مشخصات را تغییر می دهد.

در مواردی که مصالح و تجهیزاتی  باید به وسیله پیمانکار از خارج از کشور تهیه شد، کارفرما اجازه ورود آنها را از سازمان های ذیربط به هزینه پیمانکار تحصیل می نماید. هر گاه ضمن اجرای کار، محدودیت های جدیدی پیش آید که به علت آن، پیمانکار نتواند مصالح و تجهیزات مورد نیاز اجرای کار را در مدتی که برنامه پیشرفت کار ایجاد می‌کند از خارج از کشور تهیه و وارد کند، مراتب را با ذکر دلیل و ارائه اسناد از طریق مهندس مشاور به اطلاع کارفرما می رساند تا با توجه به برنامه زمانی اجرای کار، کارفرما در مورد چگونگی تأمین این قبیل مصالح و تجهیزات، تصمیم گیری نماید.

در صورتی که در اسناد و مدارک پیمان، مشخصاتی برای ماشین‌آلات و ابزار اجرای کار تعیین شده باشد، پیمانکار باید آنها را طبق مشخصات تعیین شده، تامین کند. هر گاه ضمن اجرای کار، مهندس مشاور تشخیص دهد که ماشین‌آلات و ابزار موجود پیمانکار، برای اتمام کار در مدت پیمان کافی نیست یا مشخصات آنها برای اجرای کار مناسب نیست، مراتب را به پیمانکار ابلاغ می‌کند. پیمانکار مکلف است که ماشین‌آلات و ابزار خود را طبق نظر مهندس مشاور و در مدتی که نامبرده تعیین می نماید، تکمیل و تقویت کند، بدون اینکه برای این کار، ادعای خسارت یا هزینه های اضافی از کارفرما داشته باشد.

پیمانکار نمی‌تواند ماشین‌آلات و ابزار را که برای انجام عملیات لازم است، از کارگاه خارج کند. در مورد بیرون بردن ماشین‌آلات که در کارگاه مورد نیاز نیست، پیمانکار، تقاضای بیرون بردن ماشین‌آلات مزبور را به مهندس مشاور تسلیم می‌کند. مهندس مشاور به تقاضا ی او رسیدگی می‌کند، و در صورتی که موجه باشد، اجازه خروج می دهد.

در صورتی که طبق اسناد و مدارک پیمان، تامین اقلامی از تجهیزات که پیمانکار باید نصب کند و به طور دائم در کار باقی بماند، در تعهد کارفرما باشد، پیمانکار مسئول عملکرد ناقص احتمالی این تجهیزات نیست، مگر آنکه ثابت شود که نقص آنها مربوط به کار پیمانکار است.

 پیمانکار باید پیش از آغاز عملیات، شخص واجد صلاحیتی را که مورد قبول مهندس مشاور باشد، به عنوان رئیس کارگاه معرفی نماید. رئیس کارگاه باید در اوقات کار در کارگاه حاضر باشد و عملیات اجرایی، با مسئولیت و نظارت او انجام شود. اگر ضمن کار معلوم شود که رئیس کارگاه قادر به انجام وظایف خود نیست، مهندس مشاور، با ذکر دلیل، درخواست تعویض او را از پیمانکار خواهد کرد و پیمانکار مکلف است ظرف یک ماه، شخص واجد صلاحیت دیگری را که مورد قبول مهندس مشاورباشد، معرفی کند. پیمانکار باید به منظور اجرای کار و دریافت دستور کارها و نقشه ها از مهندس مشاور و همچنین برای تنظیم صورت وضعیت های موقت، اختیارات کافی به رئیس کارگاه بدهد. هر نوع اخطار واعلام که مربوط به اجرای کار باشد و از طرف مهندس مشاور یا نماینده او به رئیس کارگاه ابلاغ شود، در حکم ابلاغ به پیمانکار است.

حفاظت از کار و شخص ثالث، بیمه کار، مراقبت های لازم بر عهده کیست؟

بر اساس مشاوره با وکیل دعاوی پیمانکاری می توان گفت که پیمانکار از روز تحویل کارگاه تا روز تحویل موقت عملیات موضوع پیمان، مسئول حفظ و نگهداری کارهای انجام شده، مصالح، ماشین‌آلات و ابزار، زمینه ها راه ها، تأسیسات و بناهایی می‌باشد که زیر نظر و مراقبت او قرار دارد و به همین منظور، اقدامات لازم را برای نگهداری و حفاظت آنها در داخل کارگاه در مقابل عوامل جوی و طغیان آب رودخانه ها و سرقت و حریق و مانند اینها به عمل می آورد.

  پیمانکار در چارچوب مقررات و دستورالعمل های حفاظت فنی و بهداشت کار، مسئول خسارت های وارد شده به شخص ثالث در محوطه کارگاه است و در هر حال، کارفرما در این مورد هیچ نوع مسئولیتی بر عهده ندارد. کارفرما و مهندس مشاور می‌توانند در صورت مشاهده عدم رعایت دستورالعمل های حفاظت فنی و بهداشت کار، دستور توقف بخشی از کار را که دارای ایمنی لازم نیست تا برقراری ایمنی طبق دستورالعمل ای یاد شده صادر نماید. در این حالت، پیمانکار حق مطالبه خسارت در اثر دستور توقف کار را ندارد.

پیمانکار متعهد است که تدابیر لازم را برای جلوگیری از وارد شدن خسارت و آسیب به املاک مجاور اتخاذ نماید و اگر در اثر سهل انگاری او خسارتی به املاک و تأسیسات مجاور یا محصول آنها وارد آید، پیمانکار مسئول جبران آن می‌باشد.

  پیمانکار مکلف است که پیش از شروع کار، تمام یا آن قسمت از کار های موضوع پیمان را که در اسناد و مدارک پیمان تعیین شده است، در مقابل مواردی از حوادث مذکور در اسناد یاد شده به نفع کارفرما نزد موسسه ای که مورد قبول کارفرما باشد، بیمه نموده و بیمه نامه ها را به کارفرما تسلیم کند. بیمه نامه ها باید تا تاریخ تحویل موقت اعتبار داشته باشد، تا زمانی که تحویل موقت انجام نشده است، پیمانکار مکلف است که بیمه نامه ها را تمدید کند. کارفرما هزینه های مربوط به بیمه به شرح پیشگفته را در مقابل ارائه اسناد صادر شده از سوی بیمه گر، عیناً به بیمه گر پرداخت می‌کند. آن قسمت از هزینه بیمه که مربوط به مدت تاخیر غیر مجاز پیمانکار باشد، به حساب بدهی پیمانکار منظور می‌شود.

مقالات حقوقی:

وکیل ثبتی

وکیل فرهنگ و رسانه

وکیل اثبات مالکیت

وکیل خیانت در امانت

وکیل مالیات بر ارث

وکیل اوقاف

وکیل صدور حکم حجر

وکیل وصول مطالبات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره با وکیل

09124857572

Call Now Buttonبا یک کلیک تماس بگیرید
×