وکیل تحریر و مهر و موم ترکه

وکیل تحریر و مهر و موم ترکه5

با گروه عدالت نویسان در وقت و هزینه صرفه جویی کنید

وکیل تحریر و مهر و موم ترکه

انجام کارهای حقوقی تحریر ترکه و مهر و موم آن پس از فوت مورث بر عهده وکیل تحریر و مهر و موم ترکه می باشد؛ اما سوالاتی که در این خصوص از وکیل تحریر و مهر و موم ترکه پرسیده می شود؛ ترکه چیست؟ منظور از مهر و موم ترکه چیست؟ وظایف وکیل تحریر و مهر و موم ترکه چیست؟

منظور از تحریر ترکه چیست؟ وکیل تحریر و مهر و موم ترکه کیست و همچنین چه ضرورتی در حضور وکیل تحریر و مهر و موم ترکه در پرونده های حقوقی است؟ مفاد حقوقی مربوط به این موضوع کدام است؟ به غیر از وکیل تحریر و مهر و موم ترکه چه اشخاص دیگری می توانند درخواست مهر و موم ترکه داشته باشند؟ بهترین وکیل تحریر و مهر و موم ترکه کیست؟ مرجع صالح برای رسیدگی به این موضوع حقوقی چه مرجعی است؟ وکیل تحریر و مهر و موم ترکه چه اموری را انجام می دهند؟ نحوه خلع مهر و موم ترکه توسط وکیل تحریر و مهر و موم ترکه چگونه انجام می شود؟ نحوه تنظیم دادخواست مربوطه توسط وکیل تحریر و مهر و موم ترکه چگونه است؟ و …پاسخ به این سوالات و تمامی نکات مربوط با وکیل تحریر و مهر و موم ترکه در این نوشتار خواهد بود لطفا تا پایان مقاله همراه ما باشید.

مفهوم ترکه زبان وکیل تحریر و مهر و موم ترکه

قبل از پرداختن به موضوع وکیل تحریر و مهر و موم ترکه لازم است در مورد اصل موضوع یعنی ترکه مطالبی را ارائه دهیم و این سوال پیش خواهد آمد که آیا ترکه همان ارث است؟ وکیل تحریر و مهر و موم ترکه ترکه را اینگونه توضیح داده است؛ منظور از ترکه اموال و ارثی است که از مورث به وراث ارث می رسد. وکیل تحریر و مهر و موم ترکه اضافه می کند؛ مورث یا متوفی هر چه که دارد مابین بازماندگان وی توسط وکیل تحریر و مهر و موم ترکه تقسیم می شود پس انتقال تمامی حقوق مالی و اموال مورث به ورثه یا خانواد متوفی را تقسیم ارث یا انتقال ترکه می گویند. وکیل تحریر و مهر و موم ترکه عنوان می کند؛ در واقع ترکه شامل تمام اموال منقول و غیر منقول و اجزای دارایی، منافع، اعیان و حقوق و دیون و مطالبات می باشد.

پس به گفته وکیل تحریر و مهر و موم ترکه تفاوت ترکه با ارثیه این است که ترکه علاوه بر دارایی شامل بدهی های متوفی نیز می شود اما ارثیه شامل دارایی های متوفی است. وکیل تحریر و مهر و موم ترکه می گوید؛ همیشه برای تقسیم و انتقال ترکه نیازی به رجوع دادگاه نیست و بازماندگان می توانند به وسیله وکیل تحریر و مهر و موم ترکه با یکدیگر به توافق برسند؛ اما اگر در بین وراث غایب و یا محجوری وجود داشته باشد یا میان وراث اختلاف نظری به وجود آید ضرورت ارجاع تقسیم ترکه به وسیله وکیل تحریر و مهر و موم ترکه به مراجع قضایی نیاز می شود.

ترکه از زبان وکیل تحریر و مهر و موم ترکه شامل چه اموالی است؟

وکیل تحریر و مهر و موم ترکه اضافه می کند؛ ترکه همیشه اموال و دارایی های مورث نیست گاهی ترکه متوفی منفی است و شامل بدهی هایی می شود که مورث در قید حیات تسویه نکرده است که تعیین تکلیف آن به وسیله وکیل تحریر و مهر و موم ترکه نیز مهم و ضروری است. پس آنچه از گفته های وکیل تحریر و مهر و موم ترکه استنباط می شود؛ در واقع ترکه همان ارثیه است که در بین عموم به این عنوان شناخته می شود. وکیل تحریر و مهر و موم ترکه لازم به ذکر می داند؛ زمانی ارث به وراث انتقال داده می شود که دیون و حقوق متوفی به طور کامل پرداخت شود. نکته ای دیگر که از نظر وکیل تحریر و مهر و موم ترکه مهم است این موضوع است که در مبحث ترکه دو مفهوم قابل تامل و مورد سوال می باشد. تحریر و مهر و موم ترکه چیست؟ در ادامه این مقاله وکیل تحریر و مهر و موم ترکه به این مهم پاسخگو می باشد.

وکیل تحریر و مهر و موم ترکه تحریر ترکه را اینگونه تعریف کرده است

به گفته وکیل تحریر و مهر و موم ترکه؛ منظور از تحریر ترکه تعیین مقدار ارثیه و دیون متوفی است که به معنی لیست کردن تمامی دیون و اموال ماترک است که بایستی در حضور وراث، طلبکاران و وکیل تحریر و مهر و موم ترکه یا وکیل متوفی است. درخواست تحریر یا لیست کردن ترکه از سوی وراث یا نماینده قانونی یا وکیل تحریر و مهر و موم ترکه آنها صورت می گیرد. سایر اشخاصی که در ماترک متوفی به نوعی ذینفع محسوب می شوند می توانند برای حفظ ماترک درخواست مهر و موم را از دادگاه داشته باشند پس لیست نمودن اموال متوفی با درخواست وراث وی یا نماینده قانونی آنها یا وکیل تحریر و مهر و موم ترکه پذیرفته خواهد شد.

این سوال مطرح است که چه زمانی افراد مذکور اقدام به تحریر ماترک متوفی می کنند؟ یا موارد الزامی برای تحریر ترکه کدام است؟ هر درخواستی از دادگاه و قانون باید دلایلی برای تنظیم درخواست وجود داشته باشد. تحریر نمودن ترکه یکی از مواردی است که برای انجام آن افراد خواهان هدف یا منظوری دارند گاهی هدف از تحریر ترکه رفع اختلاف میان ورثه و گاهی به دلیل پرداخت دیون و گاهی به دلیل حضور فرد محجور یا غایب میان وراث است. در ادامه و در ذیل متن به آن خواهیم پرداخت لازم است قبل از پرداختن به این موضوع به تعریف مفهوم مهر و موم از زبان وکیل تحریر و مهر و موم ترکه بپردازیم.

وکیل تحریر و مهر و موم ترکه مهر و موم ترکه را اینگونه تعریف کرده است

به گفته وکیل تحریر و مهر و موم ترکه؛ مهر و موم کردن ترکه یکی از حالت های متصور برای ترکه است که به منظور حفاظت از اموال در برابر حیف و میل کردن است و مهر و موم به معنی محافظت شده و ایمن شده می باشد که از طریق وکیل تحریر و مهر و موم ترکه می توان این اقدامات را انجام داد. هر یک از ورثه متوفی می توانند درخواست مهر و موم ماترک را داشته باشند که از طریق نماینده قانونی اقدامات لازم را انجام دهند علاوه بر این افراد، وصی و در صورت وجود بدهی طلبکاران نیز می تواند از قانون درخواست مهر و موم شدن ماترک متوفی را داشته باشند. در مواردی نیز دادگاه با اطلاع از مرگ افرادی خود به خود اقدام به مهر و موم اموال می نماید و نیازی برای درخواست اشخاص مذکور نیست. در شرایطی که متوفی از اموال عمومی یا دولتی در نزد وی به امانت باشد و یا در موردی که متوفی در هتل یا مهمان خانه یا خانه استیجاری فوت نماید و کسی برای حفظ اموال وی حضور نداشته باشد. در این دو حالت دادگاه برای جلوگیری از حیف و میل اموال اقدام به مهر و موم کردن ماترک فرد می کند. به گفته وکیل تحریر و مهر و موم ترکه ماهیت مهر و موم ترکه ثبت و نگهداری اموال تا مشخص شدن وراث و طلبکار متوفی و رفع اختلافات است که نهایتا به تصفیه و یا تقسیم اموال منتهی می شود.

در ادامه بیشتر به موضوع مهر و موم ترکه و موارد حقوقی آن خواهیم پرداخت.

بهترین وکیل تحریر و مهر و موم ترکه کیست؟

وکیل تحریر و مهر و موم ترکه یکی از وکلایی است که در دادگاه حقوقی مشغول به فعالیت است که عمده فعالیت حرفه ای او در زمینه ماترک و موارد حقوقی و قانونی مربوط به آن است. دعاوی مطرح شده در دادگاه به هدف تقسیم ماترک و مشخص شدن سهم هر یک از وراث دلیل کافی برای حضور وکیل تحریر و مهر و موم ترکه است. وکیل متخصص در این زمینه با تحریر و مهر و موم کردن ترکه و اقدامات لازم آن از طریق دادگاه مانع از بروز اختلافات و دعاوی خواهد شد و در صورت ایجاد دعوا، اقدامات لازم و صحیحی را برای رفع اختلاف بین وراث یا وراث طلبکار انجام خواهد داد. پس وکیل تحریر و مهر و موم ترکه کسی است که اقدامات لازم برای تهیه لیست قانونی افراد خواهد کرد و یا در صورت نیاز اقدامات لازم برای حفظ و نگهداری اموال متوفی تا تعیین تکلیف و پرداخت دیون متوفی انجام خواهد داد. در حالت کلی وکیلی که در این حوزه حقوقی دارای تسلط، مهارت، سواد و تجربه کافی باشد وکیل متخصص در امر رسیدگی و پیگیری امور مربوط به ارث و ماترک است.

موارد درخواست تحریر ترکه از وکیل تحریر و مهر و موم ترکه کدام است؟

در شرایطی از وکیل تحریر و مهر و موم ترکه درخواست تحریر ترکه خواهد شد. زمانی که یکی از ورثه یا چند تن از آنها غایب و یا محجور باشند و یا زمانی که وراث معلوم نباشند، فرد امین یا قیم افراد محجور پس از انتصاب آنها اقدام به تحریر اموال خواهند کرد. تحریر ترکه یکی از اقدامات لازم در زمان نصب قیم برای افراد محجور است. افراد محجور افرادی هستند که زیر 18 سال سن قانونی دارند و یا دیوانه و مجنون هستند. پس وکیل تحریر و مهر و موم ترکه موارد و شرایط درخواست تحریر را به شرح زیر بیان کرده است؛

زمانی که برخی از ورثه ماترک را قبول نداشته باشد به این معنی اموال معرفی شده از سوی وکیل یا دیگر ورثه را قبول نداشته باشد می تواند اقدام به ارائه درخواست تحریر و مشخص کردن اموال متوفی باشد.

در موردی که متوفی خارجی باشد دادگاه با حضور دادستان و با تعیین مدیر ترکه ماترک متوفی خارجی را تحریر خواهد کرد.

پس با این وجود در موارد فوق و در مواقعی که ورثه ماترک معرفی شده را قبول نداشته باشند درخواست تحریر آن را از دادگاه دارند. پس از تحریر ترکه دو حالت برای وراث و ترکه متصور می شود یکی قبول ترکه و مسئولیت آن و دوم رد ترکه و قبول نکردن مسئولیت های ترکه است. در ادامه به این موضوع خواهیم پرداخت.

موارد حقوقی قبول ترکه به گفته وکیل تحریر و مهر و موم ترکه

همانطور که گفته شد ترکه مجموعه ای از اموال و دارایی ها و بدهی های فرد متوفی است که به وراث به ارث می رسد. وکیل تحریر و مهر و موم ترکه بیان می کند؛ ورثه می توانند ترکه را قبول یا رد نمایند که در صورت قبول مسئولیت هایی متوجه ورثه خواهد بود. وکیل تحریر و مهر و موم ترکه نیز در صورت قبول یا رد ترکه از سوی وراث موارد قانونی و حقوقی مربوط به آن را به آنها گوشزد خواهد کرد. پس با این توضیحات دو مورد زیر از حالت های متصور برای ترکه است.

در حالتی که ورثه ماترک را قبول نمایند بایستی دیون متوفی را بپردازند و یا اینکه رد ترکه نمایند و آن را به بستانکار تسلیم نمایند. قبول و رد ترکه منوط به تحریر ترکه می باشد. به این معنی پس از تحریر و لیست ترکه می توان ماترک را قبول یا رد کرد. وکیل تحریر و مهر و موم ترکه اضافه می کند؛ بنابراین قبول یا رد ترکه منوط به تحریر ترکه دارد در حالتی که قبلا ترکه لیست شده باشد در این حالت ورثه از تاریخ خاتمه تحریر ترکه تا یک ماه فرصت دارند که ترکه را قبول و یا رد نمایند. یا در حالتی که تحریر ترکه هنوز صورت نگرفته شده باشد که ورثه می توانند پس از تحریر ترکه تصمیم بگیرند. در حالت سوم تحریر ترکه صورت گرفته است و فرصت یک ماهه ابلاغ نظر وراث گذشته باشد و وراث در خصوص قبول یا رد ترکه سکوت کرده باشند که در این حالت دادگاه سکوت ورثه را قبول ترکه تعبیر خواهد کرد. در هر حالت قبول یا رد ترکه لازم است وراث به صورت کتبی آن را در دفاتر قضایی دادگاه ثبت نمایند. در صورت قبول ترکه بایستی بدهی های متوفی پرداخت شود.

ماده 248 از زبان وکیل تحریر و مهر و موم ترکه

بنا به گفته وکیل تحریر و مهر و موم ترکه در صورت قبول ترکه باید بر اساس ماده 248 قانون امور حسبی از مارتیک دیون متوفی پرداخت شود. مگر اینکه ثابت شود ترکه کمتر از بدهی و دیون بوده و یا در حالتی که پس از فوت متوفی، ماترک متوفی بدون تقصی وراث تلف شده باشد و باقیمانده ماترک برای پرداخت دیون کافی نخواهد بود. در این حالت نسبت با زاید ماترک مسئول نیستند و ضمنا تادیه حقوق فوت شده بر عهده ورثه ای است که قبول ترکه کردند. در صورت رد ترکه باید حتما رد خود را ابلاغ نمایند.

در حالتی برخی از وراث ممکن است ترکه را قبول و برخی دیگر آن را رد کنند. کسانی که ترکه را قبول نمایند لازم است که موضوع ماده 240 و 248 عهده دار موضوع شوند. در صورتی که وراث ماترک را قبول نکنند ماترک متوفی در حکم اموال بلاوارث است که دادگاه مدیر ترکه را انتخاب می کند و در صورت تسویه حساب دیون متوفی مالی یا وجهی از ترکه باقی بماند به افراد وارث تحویل داده می شود رد کردن ترکه به معنی عدم قبول مسئولیت بدهی و دیون است. اگر وارث قبل از رد ترکه فوت شود حق رد ترکه به ورثه او انتقال می یابد؛ اما نحوه تحریر ترکه چگونه خواهد بود و بایستی چه نکاتی را در انجام آن رعایت کرد در متن زیر به این موضوع می پردازیم.

نحوه تحریر ترکه توسط وکیل تحریر و مهر و موم ترکه

یکی از مواردی که همیشه مورد سوال از وکیل تحریر و مهر و موم ترکه بوده است نحوه تحریر ماترک است. تحریر ماترک بر عهده و ذمه وکیل تحریر و مهر و موم ترکه است و بر تمامی قوانین و قواعد لیست کردن اموال و دیون متوفی تسلط دارد. برای تحریر ترکه صورتی یا لیستی از اجزای ترکه برداشته می شود که شامل موارد لازم است. این موارد به شرح زیر است؛

در صورت وجود طلا و نقره لازم است وزن و عیار آن با وصف جواهرات نوشته شود.

تمامی اموال منقول متوفی توصیف شود و بهای آن نیز تعیین شود.

وجوه نقد باید با ذکر نوع و مبلغ آن باشد.

بها و نوع برگه و اوراق بهادار ذکر شود.

تمامی اساد موجود با ذکر خصوصیات همراه باشد.

نام تمامی اموال غیر منقول الزامی است.

اسناد و مدارک لازم جهت تحریر ترکه توسط وکیل تحریر و مهر و موم ترکه

همچنین تمامی اسناد و مدارکی نشان دهنده دیون متوفی باشد باید با ذکر خصوصیات و نام طلبکار نوشته شود.

پس از تهیه صورت ترکه متوفی صورتجلسه ای تشکیل خواهد شد و نام تمامی افرادی که در صورت جلسه حضور داشته اند نوشته شود. پس متن صورت جلسه تحریر ترکه که به واسطه وکیل تحریر و مهر و موم ترکه تشکیل و لیست آن تهیه می شود باید امور زیرا را مشتمل باشد؛

نام و سمت متصدی تحریر ترکه بایستی نوشته شود.

کسانی که در جلسه تحریر حضور داشته اند باشد مشخصات هر یک ذکر شود.

باید مشخصات محلی که تحریر ترکه و جلسه صورت گرفته است ذکر شود.

اظهارات افراد در خصوص بدهی و دارایی نوشته شود.

در نهایت نام و مشخصات افرادی که اسناد و اموال به او سپرده می شود ذکر شود.

تحریر ترکه امر مهم و الزامی است که بایستی اصولی و دقیق انجام شود چون بر طبق تحریر امور مربوط به ترکه صورت می گیرد لذا باید تحریر آن را به وکیل متخصص در این زمینه یعنی وکیل تحریر و مهر و موم ترکه واگذار نمود.

لزوم حضور وکیل تحریر و مهر و موم ترکه

تحریر یا حفظ و ایمن کردن ماترک متوفی برای تعیین تکلیف آن که انتقال به وراث است و یا تصفیه دیون متوفی می باشد امری لازم و ضروری است که توسط وکیل تحریر و مهر و موم ترکه انجام می شود. برای تحریر و مهر و موم کردن ترکه لازم نیست تا وراث به مراجع قضایی مراجعه نمایند بلکه با تشکیل صورت جلسه ای می توانند تحریر را به وکیل متخصص سپرد. مراجع قضایی در صورتی در امور تحریر و مهر و موم ترکه دخالت می کند که وراث به مشکل برخورده باشند و یا یا فرد وارثی نداشته باشد و یا وراث وی غایب و یا نامشخص باشد. در هر حالتی موضوع حقوقی تقسیم ارث و پرداخت بدهی های متوفی از ترکه وی اموری مالی محسوب می شود و برای انجام صحیح و اصولی آن لازم است تا وکیل تحریر و مهر و موم و ترکه در جلسات دادگاهی و یا جلسات وراث حضور داشته باشد. یکی از موضوعاتی که در تحریر ترکه مشکل ساز می شود نزاع و اختلاف ورثه با یکدیگر و یا با طلبکاران یا با افراد ذی نفع است که در این حالت صورت جلسه میان افراد کارگزار نخواهد بود و لازم است تا به مرجع دارای صلاحیت درخواست دادرسی کرد. همچنین امور مربوط به مهر و موم ترکه زمان بر و خارج از حوصله افراد عادی یا وراث خواهد بود که برای رسیدگی به این امور لازم است تا وکیل متخصص در این امر حضور داشته و همه امور مربوط به این مهم قانونی و با رعایت اصول و مقررات انجام شود. در ادامه به نحوه دادرسی و مرجع دارای صلاحیت خواهیم پرداخت.

در ادامه نوشتار لازم است به نکات حقوقی و موارد مهم مهر و موم ترکه بپردازیم.

موارد درخواست مهر و موم ترکه از قانون توسط وکیل تحریر و مهر و موم ترکه

همانطور که گفته شد وکیل تحریر و مهر و موم ترکه در صورت لزوم و داشتن شرایطی، لازم است اقداماتی برای مهر و موم کردن ترکه متوفی به درخواست وراث یا نمانده قانونی و یا به درخواست طلبکاران انجام دهد. در صورت لزوم دادستان یا کلانتری محل و یا مامورین انتظامی و یا افراد معتمد اموال متوفی را مهر و موم خواهند کرد که البته حضور وکیل تحریر و مهر و موم ترکه در صورت حضور اقدامات لازم را انجام خواهد داد. منظور از مهر و موم کردن ترکه این است که مامور مهر و موم ترکه چه وکیل تحریر و مهر و موم ترکه یا هر فرد دیگری باشد، ترکه فرد را مهر و موم کرده و کلید قفل های که روی آن مهر و موم شده است در پاکتی که آن هم مهر و موم شده است به دادگاه و مرجع دارای صلاحیت ارسال می نماید.

در صورتی که فرد غایبی که از وراث متوفی است وجود داشته باشد و برای اداره اموال یا تصمیم در خصوص آن حاضر نشده باشد لازم است تا دادستان برای فرد غایب شخصی به عنوان امین انتخاب نماید البته در حالتی دادستان برای فرد غایب امین اموال انتخاب می کند که مکان فرد مشخص نباشد و از وی هیچ خبری نباشد اما در حالتی که بتوان به وی اخبار را رساند دادستان در این مورد دخالت نخواهد کرد.

در حالتی که دادگاه به خواسته افراد برای مهر و موم کردن ترکه تصمیم گیرنده باشد بایستی در اسرع وقت وارد عمل شود و نباید این امر را به تاخیر بیاندازد.

این نکات حقوقی و موارد لازمی است که باید در مهر و موم کردن ترکه به آن توجه کرد که البته وکیل تحریر و مهر و موم ترکه به این موارد و سایر موارد حقوقی و قانونی مربوط به ترکه دارای تسلط و مهارت است و در صورت حضور در این موضوع حقوقی نباید نگران غیر قانونی یا غیر اصولی بودن تحریر یا مهر و موم شدن ترکه بود. در ادامه به نحوه مهر و موم کردن ترکه و تشکیل صورت جلسه می پردازیم.

نحوه مهر و موم ترکه توسط وکیل تحریر و مهر و موم ترکه

زمانی که وکیل تحریر و مهر و موم ترکه لازم بداند باید اقدامات لازم برای مهر و موم را انجام دهد. برای مهر و موم کردن ترکه اقداماتی لازم است که شاید در وهله اول لازم به تشکیل صئرت جلسه باشد. صورت جلسه باید مشمول موارد زیر باشد؛

تاریخ سال و ماه و روز و ساعتی که مهر و موم انجام شده است نوشته شود.

کسی که مسئول مهر موم بوده به عنوان مباشر یا وکیل تحریر و مهر وموم ترکه شناخته می شود ذکر شود.

علتی که باعث اقدام برای مهر و موم شده است نوشته شود.

کسی که درخواست مهر و موم کرده است باید نام او و آدرس وی ذکر شود و در صورتی که دادرس اقدام به مهر و موم کرده باشد این نکته حتما باید در متن صورت جلسه ذکر شود.

اسامی افرادی که ذی نفع بوده اند و در لحظه مهر و موم حضور داشته اند باید نوشته شود.

تعیین مکان یا جایی برای نگهداری مهر و موم ترکه مانند صندوق امانات یا هر جایی تعیین شود.

اشیایی که مهر و موم شده نام برده شود.

اموال منقولی که در در محل خود مهر و موم شده است نام برده شوند و یا محل آن تغییر کرده باشد.

نگهبان اموال و یا ترکه مهر و موم شده مشخص شود و اگر دادستان مشخص کرده باشد باید نام او ذکر شود.

کلیه اشخاصی که با متوفی در یک جا زندگی کرده اند و یا اموال در تصرف آنها بوده است، اظهارات آنها نوشته شود این مهم به این خاطر است که از اموال احتمالی خبر ندارند.

اشخاص ذی نفع و وکیل تحریر و مهر و موم ترکه باید صورت جلسه مهر و موم را امضا نمایند.

اموالی که قابل مهر و موم نباشد باید صورت اجمالی آن و توضیحات کلی آن در متن صورت جلسه نوشته شود و در صورت لزوم نگهبانی برای آن انتخاب شود.

اگر متوفی اموال عمومی یا دولتی در امانت داشته باشد اموال بایستی مهر و موم شوند.

اگر در زمان مهر و موم کردن ترکه وصیت نامه فرد متوفی یا اسنادی متعلق به وی پیدا شود دادرس مشخصات اوراق را در پاکت مهر و موم شده جای دهد. مشخصات کلی آن در متن صورت جلسه اضافه شود و حاضرین و ناظرین موضوع اظهارات و برگه یافت شده را امضا نمایند.

پاکت مهر و موم شده که حاوی مهر و موم و کلید های آن باشد باید به دادگاه صالح ارسال شود.

اگر دادستان برگه و اسنادی که مهر و موم شده است را متعلق به افرادی دگی بداند آنها را به افراد داده و از آنها رسید دریافت می شود؛ و لازم است تا مشخصات آنها در صورت جلسه ذکر شوند.

نکته مهم در خصوص مهر و موم ترکه این است که بعد از تحریر ترکه درخواست مهر و موم پذیرفته نمی شود و در حیت تحریر درخواست مهر و موم شود اموالی که تحریر نشده اند مهر موم خواهد شد.

وکیل تحریر و مهر و موم ترکه در خصوص اینکه برخی اموال قابل مهروموم نیستند چنین می گوید؛ برخی از اموال قابل مهر و موم نیست مانند اشیای فاسد شدنی یا اموالی که نگهداری آن بسیار هزینه بردار است و یا باعث زحمت باشد و مکان وسیعی را اشغال نماید مهر و موم نخواهند شد. این اموال فروخته می شوند و وجه آن به صندوق دادگستری و یا یکی از بانک های معتبر واریز می شود یا اگر افراد تحت تکلف لازم داشته باشند و نیاز آنها مربوط به نفقه باشد مقداری به آنها انتقال داده می شود.

چگونگی خلع مهر و موم ترکه توسط وکیل تحریر و مهر و موم ترکه

برای تعیین تکلیف نهایی ترکه لازم است تا مهر و موم ترکه برداشته شود و این مهم به کمک وکیل تحریر و مهر و موم ترکه صورت می گیرد. برای برداشتن مهر و موم ترکه لازم است از طریق قانون اقدامات لازم صورت بگیرد. قانون امور حسبی از ماده 195 الی 200 در این خصوص بحث شده است. برداشت و احتساب متن این مفاد به قرار زیر است؛

افرادی می توانند اقدامات لازم را برای برداشتن مهر و موم انجام دهند که آن را از دادگاه درخواست کرده باشند پس کسانی می توانند درخواست برداشتن مهر و موم کنند افراد وراث، وصی یا قیم وراث و وکیل تحریر و مهر و موم است.

همچنین درخواست برداشتن مهر و موم را باید به دادگاهی ارسال کرد که به آن دادگاه درخواست مهر و موم فرستاده شده است و باید درخواست به دادگاهی باشد که در حوزه اموال غیر منقول و یا حوزه سکونت وراث باشد.

دادگاه تاریخ دقیق با ذکر ساعت و روز برداشتن مهر و موم را به همه افراد اعم از وراث و نماینده قانونی و ذی نفع ابلاغ می شود. البته ابلاغ وقت به افرادی که محل سکونت آنها خارج از حوزه دادگاه باشد لازم نیست و امر برداشتن مهر و موم با حضور افرادی در محل انجام خواهد شد. اگر به افراد نیز وقت برداشتن مهر و موم ابلاغ شود و در محل حضور پیدا ننکند فرقی در اصل موضوع ندارد و در هر صورت مهر و موم برداشته می شود.

اگر در میان وراث فرد محجور یا غایبی وجود داشته باشد پس از تعیین قیم یا امین مهر و موم برداشته می شود.

برای برداشتن مهر و موم ترکه دادرس دادگاه یا کارمند علی البدل می توانند به آن رجوع نمایند.

در زمانی که مهر و موم ترکه برداشته می شود باید صورتجلسه ای تنظیم شود که متشکل از تاریخ و ساعت و روز و ماه و سال با ذکر تمام حروف باشد و درخواست کننده رفع مهر و موم نام و مشخصاتش ذکر شود. همچنین در زمان برداشتن مهر و موم بایستی مهر و موم سالم و بدون دست خوردگی باشد و آن را ذکر کرد. نام و سمت کسی که مهر و موم را بر می دارد باید در متن صورت جلسه ذکر شود.

حاضرین و متصدی برداشتن مهر و موم ترکه بایستی متن صورت جلسه را امضا نمایند.

مرجع دارای صلاحیت برای رسیدگی به تحریر و مهر و موم ترکه

وکیل تحریر و مهر و موم ترکه پس از تنظیم درخواست برای تحریر یا مهر و موم نمودن ترکه آن را به دادگاه دارای صلاحیت ارسال خواهند کرد. مطابق با ماده 163 قانون امور حسبی برای اقدامات لازم جهت تحریر و مهر و موم کردن ترکه باید به دادگاه بخشی مراجعه کرد که آخرین اقامت گاه فرد متوفی در ایران بوده است و در حوزه سکونت وی درخواست صورت بگیرد؛ و چنانچه متوفی در ایران زندگی نمی کرد یا اقامتگاهی نداشت صلاحیت رسیدگی با دادگاهی است که آخرین محل سکنی متوفی در حوزه دادگاه بوده است. پس حوزه قضایی آخرین متوفی مرجع دارای صلاحیت به رسیدگی است. وکیل تحریر و مهر و موم ترکه با استنباط از مفاد قانونی چنین می گوید؛ طبق ماده 164 قانون امور حسبی چنانچه متوفی هیچ اقامتگاهی در ایران نداشته است یا محل سکنی نداشته باشد دادگاهی صالح است که ترک و اموال در آنجا واقع شده است و چنانچه ترکه در جاهای مختلف وجود داشته باشد دادگاهی دارای صلاحیت است که اموال غیر منقول در آن حوزه استو اگر اموال منقول در حوزه های مختلف وجود داشته باشد صلاحیت رسیدگی با دادگاهی است که رسیدگی را برای اولین بار شروع کرده است.

همچنین طبق ماده 165 قانون مذکور هرگاه قسمتی یا تمامی اموال متوفی در حوزه دادگاهی غیر از دادگاهی که مطابق با موارد فوق صالح است باشد دادگاهی که اموال در حوزه صلاحیت آن است اقدامات مهر و موم و تحریر و حفظ آن انجام داده است، رونوشت صورت مجلس را به دادگاه ارسال می نماید که در دو ماده مذکور به آن اشاره شد. در حالت کلی یکی از دادگاه های ذکر شده در دو ماده 163 و 164 دارای صلاحیت رسیدگی است و در موارد کمی پیش خواهد آمد که در هیچ یک از دادگاه های دارای صلاحیت رسیدگی جای نگیرد. وکیل تحریر و مهر و موم ترکه در خصوص خلع مهر و موم چنین می گوید؛ در دادگاه علاوه بر مهر و موم و تحریر کردن ترکه متوفی اقداماتی چون برداشتن مهر و موم و تقسیم ارث و یا پرداخت دیون متوفی نیز انجام می شود و هر موضوعی باعث ایجاد اختلاف میان ورثه شود را حل و فصل خواهد کرد.

پرداخت دیون متوفی به کمک وکیل تحریر و مهر و موم ترکه

یکی از دلایل مهم حضور وکیل تحریر و مهر و موم ترکه در امور تقسیم و تحریر و مهر و موم ترکه، پرداخت بدهی و دیون متوفی از اموال به جا مانده وی است. ممکن است متوفی طلبکار یا طلبکار هایی داشته باشد که به دادگاه درخواست مهر و موم ترکه را ارائه داده باشند وکیل تحریر و مهر و موم ترکه قادر خواهد بود حتی خارج از محیط دادگاه موضوع و مشکل پیش آمده را میان طلبکاران و وراث حل و فصل نماید و یا نماینده پرداخت دیون از مرجع اموال متوفی شود. در این امر در مدت تحریر ترکه معلق خواهد شد و مدت تحریر ترکه تا زمان پرداخت دیون متوقف خواهد شد.

پس همانطور که می دانیم طلبکار یکی از افرادی است که خواستار مهر و موم و تحریر ترکه می شود و این موضوع به دلیل اهمیت مطالبات طلبکار و جلوگیری از ضایع شدن حقوق وی است. دعاوی مطرح شده در خصوص ترکه متوفی یکی از حالاتی است که در امورات ترکه ممکن است پیش بیایید که بخش عمده آن اقامه دعوا از سوی طلبکاران است. در دادگاه تحریر ترکه و صرت جلسه تنظیم شده از این بابت در دادگاه بایگانی خواهد شد تا افراد مدعی به دادگاه مراجعه نمایند و رونوشتی را از دادگاه دریافت نمایند. حتی در حالتی که وراث ترکه و مسئولیت آن را برعهده نگیرند دادگاه موظف خواهد بود با تعیین مدیر ترکه اقدام به پرداخت دیون طلبکار شود.

نقش وکیل تحریر و مهر و موم ترکه در تحریر ترکه

وکیل تحریر و مهر و موم ترکه نقش مهم و کلیدی را در این مهم دارد زیرا امور قانونی و حقوقی مربوط به ترکه بسیار گسترده و پیچیده خواهد بود و دارای وسعت حقوقی زیادی است از اینرو برای حل و فصل اختلافات و یا طرح دعاوی و ارسال درخواست به هدف مهر و موم و تحریر ترکه لازم است از وکیل تحریر و مهر و موم ترکه کمک گرفت. یکی از دلیل حضور وکیل متخصص و یا رجوع به او انجام اموراتی چون تحریر و تهیه صورت جلسه و رفع اختلافات و یا تقسیم اموال به صورت قانونی خارج از محیط دادگاه است. در شرایطی می توان موضوع را به دادگاه رجوع داد که از بین وراث فرد غایب و محجور وجود باشد که برای قانونی کردن اقدامات وکیل تحریر و مهر و موم ترکه مراتب را با تنظیم درخواستی به دادگاه ارسال خواهد کرد. امر تحریر و مهر و موم کردن ترکه متوفی دارای پیچیدگی های حقوقی است و بسیار زمانبر خواهد بود و بدهی است که در تخصص و حوصله ورثه نخواهد بود همچنین ممکن است ورثه یا متوفی در خارج از کشور حضور داشته باشند که برای انجام هر عملیاتی بر ترکه متوفی لازم است به وکیل تحریر و مهر و موم ترکه مراجعه کرد. پس نقش وکیل مربوطه بسیار مهم است و معمولا میان ورثه اختلاف نظر وجود دارد و یا گاهی ممکن است افرادی ذینفع یا طلبکار در خصوص ترکه ادعای داشته باشند که برای حل این موضوعات لازم است به وکیل متخصص در این امر مراجعه کرد تا تمامی اموال متوفی مشخص و صورت شود و در صورت نیاز برای حفاظت آنرا مهر و موم نمود. پس وکیل تحریر و مهر و موم ترکه با داشتن مهارت و تسلط و تجربه تمامی امور قانونی مربوط به موضوع و ماترک را انجام خواهد داد.

جمع بندی؛

وکیل تحریر و مهر و موم ترکه وکیلی با تجربه و با مهارت در زمینه تحریر اموال متوفی و مهر و موم کردن آن است. منظور از تحریر ترکه تهیه لیستی از اموال و دارایی ها و دیون متوفی است. پس ترکه شامل دارایی ها و بدهی هایی متوفی است که به وراث یا بازماندگان و.ی به ارث رسیده است؛ و وراث موظفند در صورت قبول ترکه و اموال متوفی بدهی های وی را نیز تصفیه نماید. منظور از قبول ترکه قبول تمامی مسئولیت های ترکه و کار های مربوط به آن است و ورثه در صورت رد ترکه در واقع مسئولیت پرداخت دیون را برعهده نگرفته اند.

در چنین حالتی دادستان با رد قبول ترکه از سوی وراث اقدام به پرداخت دیون متوفی از ماترک و اموال او می شود و چنانچه از ترکه مالی باقی بماند به وراث انتقال می دهد. پس از انجام تحریر ترکه یا قبل از انجام آن ورثه می توانند ترکه را قبول یا رد نمایند. همچنین گاهی در مواقعی لازم است تا از ماترک متوفی تا تعیین تکلیف نهایی محافظت شود که این مهم از طریق قانون و دادگاه امکان پذیر است. منظور از مهر و موم ترکه حفاظت و نگهداری اموال از حیف و میل شدن است. در صورتی که یکی از ورثه محجور یا غایب باشد تا تعیین قیم و تا تعیین امین برای فرد غایب اموال مهر و موم خواد شد.

البته برخی از اموال قابل مهر و موم نیست و دلایل آن می تواند دارایی فاسد شدنی یا گران قیمتی باشد که هزینه نگهداری و حفاظت آن بسیار زیاد باشد و یا مکان بزرگی برای نگهداری آن اشغال شود در این حالت دارایی فروخته خواهد شد. دادگاه رسیدگی کننده به این مهم یعنی تحریر و مهر و موم کردن ترکه دادگاهی خواهد بود که آخرین محل سکونت متوفی در حوزه فعالیتی آن قرار گرفته باشد. یا اینکه اموال و دارایی متوفی در آن حوزه باشد و صلاحیت دادگاه قابل تغییر است که در مفاد قانونی 163 و 164 و 165 قانون امور حسبی و در خلال متن به آن اشاره شد. یکی از اقدامات مهم و لازم در دادگاه صلاح پرداخت دیون متوفی از دارایی ها و اموال وی خواهد بود. به هر حال انجام امور ماترک و کار های قانونی مربوط به آن در حوزه فعالیتی وکیل تحریر و مهر و موم ترکه است.

مقالات حقوقی:

وکیل دادگاه کیفری یک

وکیل دیوان عالی کشور

وکیل جنایی

وکیل سرقفلی

وکیل دیه

وکیل تخلیه

وکیل فرجام خواهی

وکیل دادسرای ارشاد

وکیل در الهیه

وکیل تجدید نظر خواهی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره با وکیل

09124857572

Call Now Buttonبا یک کلیک تماس بگیرید
×