وکیل تجدید نظر خواهی

وکیل تجدید نظر خواهی (1)

با گروه عدالت نویسان در وقت و هزینه صرفه جویی کنید

وکیل تجدید نظر خواهی

وکیل برای تجدید نظر خواهی

وکیل تجدید نظر خواهی کیست؟ وکیل تجدید نظر خواهی در خصوص اعتراض به شیوه تجدید نظر خواهی چنین می گوید؛ دادگاه محلی برای برقراری عدالت و احقاق حقوق آحاد ملت است. وکیل تجدید نظر خواهی می گوید: در زمان دادرسی و صدور حکم چنانچه یکی از طرفین از حکم صادره دادگاه ناراضی باشد به حکم قانون مجاز به اعتراض و تنظیم لایحه تجدید نظر خواهی به کمک وکیل تجدید نظر خواهی خواهد بود. وکیل تجدید نظر خواهی می گوید روند پیگیری اعتراض به این شیوه خواهد بود که هر یک از طرفین پرونده با کمک وکیل تجدید نظر خواهی قادر به تنظیم لایحه اعتراضی تحت عنوان تجدید نظر خواهی خواهند بود. شرط برقراری نظم و امنیت در جامعه پذیرفتن قانون و نظر مراجع قضایی است، به گفته وکیل تجدید نظر خواهی با توجه به اصل جایز بودن هر انسانی به خطا و اشتباه احتمال اینکه حکم صادر شده اشتباه باشد، وجود دارد. به نقل از وکیل تجدید نظر خواهی؛ قانونگذار دادرسی چند مرحله ای را به منظور اجرای دادرسی مطمئن و بدون شائبه تبیین کرده است همچنین دلیل دیگر دادرسی چند مرحله رعایت حقوق محکوم علیه در قانون دادرسی است.

همچنین وکیل تجدید نظر خواهی می گوید به هر حال افراد متهم و محکوم علیه نزد قانون دارای حق و حقوقی است که لازم است برای جلوگیری از تضییع حقوق آنان اجازه اعتراض به حکم صادر شده را به کمک وکیل تجدید نظر خواهی خواهند داشت. اعتراض به حکم دادگاه از راه های مختلفی امکان پذیر است و لایحه های اعتراضی در قانون دارای انواع مختلفی است که به گفته وکیل تجدید نظر خواهی ؛ تجدید نظر خواهی یکی از انواع لایحه های اعتراض گونه به احکام صادره است. به نقل از وکیل تجدید نظر خواهی اعتراض به شیوه تجدید نظر خواهی فرصتی فوق العاده و دوباره به افراد برای رسیدگی دوباره به پرونده خواهد بود.

پس لازم است تا افراد با آگاهی کامل در خصوص موارد حقوقی اعتراض به موقع و در موعد مقرر اعتراض خود را در قالب لایحه تنظیم و به کمک وکیل تجدید نظر خواهی به مرجع ذیربط ارسال نماید. به هر حال تجدید نظر خواهی دارای قوانین و ضوابطی است که لازم است تا به کمک وکیل تجدید نظر خواهی تمامی نکات و جهات مختلف این موضوع حقوقی را در این مقاله بازنشر نماییم. همچنین نقش وکیل تجدید نظر خواهیو حدود وظایف وی در این موضوع چیست؟ در ادامه این مقاله سعی بر آن داشته ایم تا به همه موارد مهم در خصوص اعتراض به آرای صادره به شیوه لایحه تجدید نظر خواهی به وسیله وکیل تجدید نظر خواهی بپردازیم لطفا تا پایان مقاله همراه ما بمانید.

وکیل تجدید نظر خواهی کیست؟

افرادی که در روند دادرسی به حکم صادره دادگاه اعتراض دارند لازم است تا به کمک وکیل تجدید نظر خواهیاعتراض خود را به مرجع ذیربط اطلاع و ارائه دهند. تنظیم لایحه تجدید نظر خواهی باید مطابق با قوانین تنظیم متون قانونی باشد لذا نوشتن متون قانونی و آشنایی با نحوه تنظیم لایحه ها در عهده وکیل تجدید نظر خواهی است. به گفته وکیل تجدید نظر خواهی اصولا اعتراض به احکام صادره به هر شیوه و در هر مرحله ای دارای قوانین مختص به خود است و مهلت زمانی مشخصی برای فرد معترض در نظر گرفته شده است که در صورت عدم ارائه لایحه اعتراض در مدت زمان مقرر شده از سوی فرد یا وکیل تجدید نظر خواهی امکان ارائه لایحه تجدید نظر خواهی وجود نخواهد داشت. وکیل تجدید نظر خواهی اضافه می کند؛ چه بسا بسیاری از آراء در دادگاه تجدید نظر خواهی عوض شده و فرد معترض به خواسته خود رسیده است پس لزوم راهنمایی ها و مشاوره افراد متخصص مانند وکیل تجدید نظر خواهی  در این زمینه ضروری خواهد بود. به طور خلاصه در جواب سوال وکیل تجدید نظر خواهی کیست؟ وکیل متخصص و دارای مهارت و تجربه های متفاوت در زمینه تنظیم لایحه های اعتراض برای موکلین همچنین وکیل تجدید نظر خواهی آگاه به ظرافت های تنظیم لایحه اعتراضی و مسلط بر تمامی قوانین مربوطه در این حیطه حقوقی است.

لزوم حضور وکیل تجدید نظر خواهی

هر مسئله و پرونده ای که در دادگاه حقوقی و تجدید نظر استانی مطرح می شود نیاز به مشاوره و راهنمایی فردی است که به امور قانونی و زبان قانونی مسلط باشد وکیل تجدید نظر خواهی شخص متخصص در این امور است. دادگاه تجدید نظر به دلیل رسیدگی دوباره به پرونده دارای پیچیدگی هایی است. حکم صادر شده در این دادگاه قطعی است پس در سرنوشت پرونده بسیار مهم و به نوعی سرنوشت ساز است. نیاز به وکیل تجدید نظر خواهی در دفاع و تنظیم لایحه های اعتراضی به شدت احساس خواهد شد. به گفته وکیل تجدید نظر خواهی؛  مطابق با قانون و عرف هر چقدر متن تنظیم شده قانونی تر و با ذکر ادله و مدارک به شیوه صحیحی باشد امکان اقناع نظر دادگاه بیشتر خواهد بود. همه افراد نمی توانند به دفاع از خود لایحه های قانونی بنویسند پس لازم است که وکیل خبره و کاربلد به نام وکیل تجدید نظر خواهیاین مهم را انجام دهد.

لایحه اعتراض تجدید نظر خواهی به نقل از وکیل تجدید نظر خواهی 

وکیل تجدید نظر خواهی در توضیح این مهم چنین می گوید؛ در دادگاه های بدوییا نخستین حقوقی و کیفری حکمی از سوی قاضی پرونده صادر خواهد شد که این حکم صادره بر دو حالت است؛ وکیل تجدید نظر خواهی چنین ادامه می دهد؛ احکام صادره یا قطعییا لازم الاجرا هستند و یا حکم قابل اعتراض و تجدید نظر خواهی می باشند. زمانی که حکم صادره از دادگاه قابل واخواهی و اعتراض باشد در صورت لزوم  وکیل تجدید نظر خواهی فرصت را از دست نداده و بلافاصله اقدام لازم را برای تنظیم لایحه اعتراضی انجام خواهد داد. وکیل تجدید نظر خواهی اضافه می کند؛ منظور از حکم قطعی حکمی است که بلافاصله پس از صدور و ابلاغ آن در دادگاه به مرجع اجرایی ارسال خواهد شد تا مرجع اجرای حکم دستور به اجرای حکم را صادر نماید و این حکم غیر قابل اعتراض خواهد بود. اما بیشتر احکام صادر شده در دادگاه حقوقی و چه در دادگاه کیفری قابل تجدید نظر خواهی می باشند.

به نقل از وکیل تجدید نظر خواهی اصل بر لازم الاجرا بودن حکم است اما طبق نظر قانون گذار برای جلوگیری از تضییع حقوق محکوم علیه و برای انجام دادرسی دقیق و قانونی این امکان برای همه افراد وجود دارد که به حکم دادگاه اعتراض نمایند. وکیل تجدید نظر خواهی اشاره دارد پس چنانچه حکم صادره به دادگاه تجدید نظر برای دادرسی دوباره ارجاع داده شود هر آرائی که در این مرحله از دادرسی صادر شود، حکم نهایی خواهد بود. به نقل از وکیل تجدید نظر خواهی بنابراین دادرسی در دادگاه تجدید نظر خواهی آخرین مرحله دادرسی است. البته چنانچه افراد کماکان به حکم تجدید نظر خواهی معترض باشند فقط در یک حالت می توانند اعتراض خود را در قالب لایحه به مراجع ذیربط ارائه دهند که در ادامه به این موضوع نیز خواهیم پرداخت.

همچنین وکیل تجدید نظر خواهی لازم به ذکر می داند که حکمی قابل تجدید نظر خواهی است که در دادگاه به صورت حضوری صادر شده باشد. اصل ابلاغ و صدور حکم بر حاضر بودن طرفین پرونده به اخص متهم پرونده است اما گاهی ابلاغ و صدور حکم به صورت غیابی صورت می گیرد. پس آرائی که در دادگاه حقوقی و کیفری به صورت حضوری ابلاغ و صادر می شوند در صورت وجود شرایط اعتراض می توان به حکم صادره اعتراض تجدید نظر خواهی اعمال کرد. پس اعتراض به شیوه لایحه تجدید نظر خواهی در خصوص احکامی است که طرفین پرونده در زمان صدور و ابلاغ رایدر دادگاه حضور داشته باشند و در اطلاع جریان دادرسی قرار گرفته شده باشند. البته در ادامه این مقاله به این موضوع خواهیم پرداخت.

تفاوت لایحه اعتراض تجدید نظر خواهی و لایحه واخواهی از دیدگاه وکیل تجدید نظر خواهی

همانطور که در متن فوق عنوان شد لایحه تجدید نظر خواهی در خصوص آراء و احکامی است که به صورت حضوری در دادگاه صادر و ابلاغ قانونی شده باشند. وکیل تجدید نظر خواهیحتما به این موضوع واقف است که در صورت ابلاغ و صدور حکم به صورت غیابی امکان تجدید نظرخواهی وجود ندارد و باید از طریق لایحه واخواهی اقدام به اعتراض نمود. وکیل تجدید نظر خواهی می گوید آراء صادر شده به صورت حضوری است اما گاهی آراء صادر شده به صورت غیابی شکل می گیرد به این معنی یکی از طرفین پرونده به اخص فرد محکوم در جریان دادرسی قرار نگرفته است و از صدور و ابلاغ رای دادگاه مطلع نبوده است به این رای صادر شده رای غیابی گفته می شود. همانطور که وکیل تجدید نظر خواهی گفته است اصل بر صدور رای به شیوه حضوری است اما چنانچه فرد محکوم علیه یا نماینده قانونی وی و یا وکیل تجدید نظر خواهی مدافع او در جریان دادرسی قرار نگرفته باشند یا اینکه لایحه ای به دادگاه تسلیم نکرده باشند از جریان دادرسی بیخبر بوده و نمی توانند در زمان اطلاع شدن در جریان دادرسی از لایحه تجدید نظر خواهی برای اعتراض به حکم صادر شده اقدام کنند. بلکه تنها راه اعتراض به حکم غیابی اعتراض به شیوه واخواهی از طریق وکیل جدید نظر خواهی است.

بنا به گفته وکیل تجدید نظر خواهی پس تفاوت لایحه تجدید نظر خواهی و واخواهی این است که تجدید نظر خواهی برای احکام حضوری و واخواهی برای احکام صادر شده غیابی خواهد بود. به نقل از وکیل جدید نظر خواهی، حضوری یا غیابی بودن حکم دارای شرایطی است که خصوصیات هر یکرا مشخص خواهد نمود. به هر حال؛ منظور از احکام صادره شده در این مقاله احکامی است که به شیوه حضوری صادر شده باشند.

وکیل تجدید نظر خواهی برای آراء غیابی

وکیل تجدید نظر خواهیبا تسلط بر شیوه های اعتراضی حکم و نحوه اعتراض به احکام صادره دادگاه بدوی قادر به تنظیم لایحه واخواهی نیز خواهد بود. به هر حال مرجع صدور رای در هر دو حالت دادگاه بدوی است و متن لایحه اعتراض به شکل محتواییکسان می باشند. پس در صورت لزوم برای انجام مشاوره و دریافت خدمات می توان به وکیل تجدید نظر خواهی برای اعتراض به حکم غیابی دادگاه بدوی مراجعه نمود.

این سوال پیش خواهد آمد که چه احکامی در دادگاه بدوییا نخستین قابل تجدید نظر خواهی هستند؟ وکیل تجدید نظر خواهی با تسلط و آگاهی در خصوص قوانین اعتراض تجدید نظر خواهی احکامی را که قابل اعتراض باشند را شناسایی کرده و در صورت نیاز اقدام لازم برای اعتراض حکم انجام خواهد داد در ادامه به این موضوع خواهیم پرداخت.

احکام قابل تجدید نظر خواهی به گفته وکیل تجدید نظر خواهی

عملا تمامی احکام صادر شده در دادگاه نخستین قابل تجدید نظر خواهی هستند به جز در موارد خاص که در ادامه متن ذیل به آن خواهیم پرداخت. معمول بر آن است که برای تنظیم لایحه اعتراض به وکیل تجدید نظر خواهیرجوع شود تا متنی قانونی با مستندات قانونی تهیه و به مرجع ذیصلاح ارسال نماید. اما طبق قانون چه احکامی قابل تجدید نظر خواهی است؟ ماده 330 قانون آیین دادرسی مدنی اصل آرا صادر شده را بر آراء قطعی و لازم اجرا دانسته مگر اینکه این احکام طبق نظر قانون گذار قابل اعتراض باشند. در مفاد قانونی 330 تا 340 آراء صادره قابل تجدید نظرخواهی معرفی شده اند که در صورت صدور حکمی که جزو هر یک از موارد ذیل باشد محکوم علیه و یا وکیل تجدید نظر خواهی می توانند نسبت به حکم بدوی اعتراض نموده و خواستار واخواهی و رسیدگی  دوباره شوند. به طور کلی و از منظر قانون و وکیل تجدید نظر خواهی؛ احکام مورد نظر آراء  یا قرار صادر شده می باشند که طبق مفاد قانون آیین دادرسی به شرح زیر می باشند؛

تمامی احکامی صادر شده غیر مالی در دادگاه

احکام صادر شده در خصوص دعاوی مالی که ارزش مال مورد دعوا سه میلیون ریالیا بیشتر باشد.

حکم صادره در خصوص متفرعات دعوا البته در حالتی که حکم راجع به دعوا قابل اعتراض باشد.

قرار سقوط دعوا

قرار عدم استماع دعوا یا رد دعوا

قرار عدم اهلیت ( صلاحیت داشتن) یکی از طرفین دعوا

موارد 4 و 5 و 6 زمانی قابل تجدید نظر خواهی بود که اصل دعوا قابل اعتراض باشند زیرا قرار صادره در امتداد دعوای اصلی صادر خواهد شد. لازم به ذکر است که وکیل تجدید نظر خواهی می گوید در صورتی که هر یک از طرفین دعوا در طرح و اقامه دعوا حق تجدید نظر خواهی را از خود ساقط کرده باشند که در این صورت حق اعتراض به حکم را نخواهند داشت. احکام صادر شده در دادگاه که مستند برقرار یا آراء بوده باشد و یا راییکیا چند نفر کارشناس در دادرسی که قاضی رای آنان را قاطع بر دعوا دانسته غیر قابل اعتراض خواهد بود.

اعتراض تجدید نظر خواهی در احکام کیفری از دیدگاه وکیل تجدید نظر خواهی

گفته شد که احکام صادر در دادگاه بدوی حقوقی و کیفری قابل تجدید نظر خواهی هستند. به نقل از وکیل تجدید نظر خواهی مرجع اعتراض تجدید نظر در احکام کیفری شعبی است که در مرکز هر استان به منظور رسیدگی دوباره به احکام کیفری برگزار خواهد شد. به گفته وکیل تجدید نظر خواهی؛ برخی از موارد احکام صادر در دادگاه مزبور قابل تجدید نظر خواهی هستند و موارد استثنایی نیز وجود دارند که حکم صادره مربوط به آنها قابل اعتراض در دیوان عالی کشور است. مواردی نیز در احکام کیفری توسط قانون گذار قطعی شمرده شده اند که غیر قابل تجدید نظر خواهی است. بنا به اشاره وکیل تجدید نظر خواهی پس موارد استثنا در قوانین کیفری که غیر قابل تجدید نظر خواهی هستند به شرح زیر است؛

وکیل تجدید نظر خواهی می گوید: احکامی که جرائم ارتکابی مجرم از جرائم تعزیری درجه 8 باشد. حبس تا شش ماه، جزای نقدی تا 10 میلیون ریال و شلاق تا ضربه از مجازات تعزیری درجه هشت می باشد که قابل تجدید نظر خواهی نیستند که البته قانون برای این بند مواردی را استثنا قائل شده است که هر یک از این موارد شامل این بند نمی باشد. قرار بایگانی کردن پرونده، قرار تعلیق تعقیب، قرار توقف تحقیقات، اعتراض دادستان در مورد توبه مجرم، مجازاتی که صرفا جزای نقدی درجه هشت می باشد و احکام در مورد نوجوانان و اطفال تماما قابل اعتراض هستند و شامل بند یک نمی باشند.

همچنین وکیل تجدید نظر خواهی اشاره دارد: جرایمی که مستلزم پرداخت دیه و یا ارش باشد به صورتی که میزان و یا جمع دیهیا ارش کمتر از یک دهم کل دیه کامل باشد. البته جرایمی که مجازات آنها حد و قصاص باشد قابل اعتراض هستند و فقط در این مورد ذکر شده حکم صادره قطعی می باشد.

پس هر حکم صادر در دادگاه کیفری چنانچه مشمول دو مورد فوق نباشد قابل اعتراض خواهد بود. نکته مهم در این خصوص این است که احکام قابل اعتراض مانند آنچه در این متن گفته شد یا قابل اعتراض به دادگاه تجدید نظر هستند و یا قابلیت طرح اعتراض در دیوان عالی کشور می باشند.

آراء قابل تجدید نظر خواهی در دادگاه کیفری به نقل از وکیل تجدید نظر خواهی

زمانی که وکیل تجدید نظر خواهیاقدام به تنظیم لایحه تجدید نظر خواهی می نماید این نکته مهم را در نظر خواهد داشت که ممکن است حکم یا قرار صادر شده قابل اعتراض باشد اما نه در دادگاه تجدید نظر بلکه برای اعتراض به این حکم باید لایحه اعتراض فرجام خواهی را به دیوان عالی کشور تسلیم نمود. پس آراء قابل تجدید نظر خواهی در دادگاه کیفری به شرح زیر می باشد؛

تمامی احکام اعم از محکومیت و برائت

قرار صادر شده اعم از؛ شامل منع تعقیب، توقف تعقیب، قرار تعویق صدور حکم؛ قرار اناطه، قرار رد دادخواست تجدید نظر و قرار رد دادخواست واخواهی ( اعتراض به حکم بدوی صادره غیابی) شرط بر اینکه اصل دعوای مطرح شده قابل تجدید نظر خواهی باشد.

به غیر از موارد فوق الذکر سایر مواردی که در دادگاه کیفری بررسی خواهند شد قابل فرجام خواهی می باشند.

اعتراض تجدید نظرخواهی به آرائ شورای حل اختلاف از دیدگاه وکیل تجدید نظر خواهی

به گفته وکیل تجدید نظر خواهی شورای حل اختلاف یکی از مراجع قانونی برای رسیدگی به شکایات و دعاوی خواهد بود که به منظور تسریع دادرسی برخی از پرونده های حقوقی ساده به این شورا ارجاع خواهند شد. پرونده های مالی که مبلغ ریالی آنها کمتر است بیست میلیون تومان باشد در این مرجع قابل پیگیری خواهد بود یا پرونده های حقوقی چون پرونده طلاق یا دعاوی مربوط به قرارداد های اجاره ای و امثالهم. آرائی که در این مرجع صالح صادر می شوند کلهم آرائ قابل اعتراض و غیر قطعی هستند که فرد در صورت داشتن اعتراض به نظر این مرجع می تواند اعتراض خود را به دادگاه حقوقی ارجاع دهد.

جهات تجدید نظر خواهی از دیدگاه وکیل تجدید نظر خواهی

طبق قانون زمانی که وکیل تجدید نظر خواهیاقدام به تنظیم لایحه قانونی خواهد کرد بایستی جهات یا دلایل خود یا موکل خود را برای اعتراض به حکم صادر شده بیان نمایند. همانطور که گفته شد متن لایحه های تسلیمی بایستی قانون و با مستندات قانونی تهیه شود در غیر این صورت مورد توجه دادگاه و قاضی قرار نخواهد گرفت. پس نظر به اینکه متن لایحه در اقناع نظر دادگاه بسیار مهم است لازم است تا این مهم به وسیله وکیل تجدید نظر خواهی تنظیم و به دادگاه تجدید نظر ارائه شود. در لایحه مکتوب لازم است تا دلیل اعتراض به حکم صادره نوشته شود و این جهات یا دلایل در متن ماده قانونی 434 ذکر شده است. لازم به ذکر است در صورتی که دادگاه تجدید نظر به استناد هر یک از موارد زیر تشکیل شود، در صورت وجود یکی دیگر از موارد یا جهات به آن نیز رسیدگی خواهد شد. مطابق ماده مزبور مربوط به قانون مجازات های اسلامی جهات تنظیم لایحه تجدید نظر خواهی به شرح ذیل در موارد زیر است؛

الف- جهت مخالف بودن رای صادر شده با قانون

ب- ادعای عدم اعتبار مدارک یا ادله که در دادگاه مورد استناد قرار گرفته شده است.

ج- ادعای عدم صلاحیت داشتن دادگاه صادر کننده رای و یا وجود یکی از موارد جهت رد دادرس

د- ادعای عدم توجه دادگاه صادر کننده رای به ادله ابرازی

هریک از موارد فوق به تنهایییا دو یا چند مورد از آن برای ذکر جهات و دلیل اعتراض کافی خواهند بود و دادگاه در متن اعتراض لزوم درج حداقل یکی از این جهات را الزامی می داند.

نحوه رسیدگی به لایحه تجدید نظر خواهی به نقل از وکیل تجدید نظر خواهی

پس از تنظیم لایحه اعتراض توسط وکیل تجدید نظر خواهیو ذکر جهات و دلایل اعتراض به حکم بدوی، لایحه به دادگاه تجدید نظر تسلیم خواهد شد. لازم است افراد برای تسلیم لایحه مذکور به دفاتر قضایی و دادگاهی مراجعه نمایند و در صورت زندانی بودن فرد و عدم حضور وکیل لایحه اعتراض خود را به دفتر زندان تحویل دهد.  دادگاه تجدید نظر در مرکز هر استان واقع شده است و برای رسیدگی دوباره به پرونده های دادگاه بدوی طبق قانون دارای شعبه مجزا از دادگاه های عمومی است. به نقل از وکیل تجدید نظر خواهی دادگاه تجدید نظر استان فقط نسبت به آنچه که مورد تجدید نظر خواهی خواهد بود و در خصوص آن رای صادر شده است، رسیدگی خواهد کرد. اگر افراد تنها به رای کیفرییا حقوقی درخواست تجدید نظر خواهی داده باشند پس از اینکه درخواست مکتوب آنان به دادگاه ارسال شود مورد رسیدگی قرار خواهد گرفت اما چنانچه افراد در مورد ضرر و زیان ناشی از جرم هر ادعای داشته باشند دادگاه تجدید نظر خود را در این مورد برای رسیدگی دارای صلاحیت نمی داند و فرد خواهان می بایست مطالبه خود را در قالب دادخواستی به دادگاه حقوقی ارسال نمایند. مگر در مواقعی که درخواست جنبه کیفری داشته باشد و درخواست ضرر و زیان ناشی از جرم با لایحه به دادگاه مزبور تقدیم شده باشد.

از نگاه وکیل تجدید نظر خواهی رسیدگی به لایحه اعتراض در دادگاه تجدید نظر لازمه پرداخت هزینه دادرسی خواهد بود که چنانچه فرد تجدید نظر خواه در زندان باشد فرد از پرداخت هزینه دادرسی معاف خواهد بود و چنانچه فرد تجدید نظر خواه ادعای اعسار در پرداخت هزینه دادرسی را داشته باشد دادگاه حقوقی خارج از نوبت به درخواست وی رسیدگی خواهد کرد. وکیل تجدید نظر خواهی لازم به یادآوری می داند؛ که آراء صادره در دادگاه تجدید نظر قطعی خواهد بود. به این معنی آراء صادر شده بایستی به محض ابلاغ به مرحله اجرا برسد. همچنین لازم به ذکر است که در برخی از احکام صادره در دادگاه بدوی که محکوم علیه به حکم اعتراض خواهد داشت متهم با پرداخت تامین مناسب به شاکی خصوصی که متناسب با جرم و ضرر و زیان وارده باشد قادر به تجدید نظرخواهی خواهد شد. همچنین لازم به ذکر است که افرادی که به حکم  دادگاه تجدید نظر اعتراض دارند فقط در حالتی خاص می توانند اقدام به اعتراض نمایند در خلال متن مفصلا به این موضوع خواهیم پرداخت.

سایر نکات مربوط به نحوه رسیدگی به نقل از وکیل تجدید نظر خواهی

وکیل تجدید نظر خواهی در خصوص موضوع مطرح شده چنین می گوید؛ برخی از پرونده های مرجوعی به دادگاه تجدید نظر به علت اهمیت موضوع پرونده خارج از نوبت به آن رسیدگی خواهد شد. در دادگاه تجدید نظر نیازی به حضور طرفین پرونده نخواهد بود و در صورتی شخص متقاضی تجدید نظر خواهی به دادگاه تجدید نظر خواهی احضار خواهد شد که این مرجع برای انجام و رسیدگی عادلانه حضور متقاضی را لازم بداند. زمانی که دادگاه تجدید نظر تحقیقات صورت گرفته در دادگاه صادر کننده راییا دادگاه بدوی را ناقص بداند و یا بررسی صحیح مدافعات هر یک از طرفین پرونده و دلایل ابرازی و بررسی مدارک موجود را منوط به حضور طرفین پرونده به اخص شخص محکوم علیه بداند شخص مذکور را به  دادگاه احضار خواهد کرد. خود شخص یا وکیل تجدید نظر خواه به نیابت وی در دادگاه حضور پیدا نمایند. در صورتی که در دادگاه حضور به عمل نیاورند رسیدگی به پرونده بر قوت خود باقی خواهد ماند.

وکیل تجدید نظر خواهی اضافه می کند؛ چنانچه حضور متهم در دادگاه تجدید نظر لازم باشد و متهم در زندان به سر ببرد این مرجع به مسئول زندان دستور انتقال متهم را به دادگاه تجدید نظر استان خواهد داد. دادگاه تجدید نظر پس از صدور حکم موظف است در ظرف مدت بیست روز حکم را به صورت قانونی ابلاغ نماید و به مراتب را به دادگاه بدوی جهت اجرای حکم ارجاع دهد. در صورت داشتن اعتراض به حکم قطعی چه شیوه و راه قانونی وجود دارد؟ اعتراض به حکم قطعی دادگاه تجدید نظر چگونه خواهد بود؟ در متن زیر به این مهم خواهیم پرداخت.

تقاضای اعاده دادرسی به حکم دادگاه تجدید نظر خواهی به نقل از وکیل تجدید نظر خواهی

وکیل تجدید نظر خواهی چنین می گوید؛ پس از رسیدگی های لازم به لایحه اعتراض، دادگاه تجدید نظر حکم خود را صادر خواهد کرد. حکم صادره قطعی خواهد بود اما قانونگذار به دلیل دادرسی قانونی برای فردی که طی حکم دادگاه تجدید نظر محکوم شده است، مجاز به اعتراض خواهد البته در شرایطی خاص که در ادامه به استحضار خواهیم رساند. وکیل تجدید نظر خواه با نظر به این مورد قانونی گاهی برای موکلین خود اقدام به تقدیم لایحه اعاده دادرسی را در دادگاه تجدید نظر خواهد کرد. ممکن است در روند رسیدگی حتی در رسیدگی و دادرسی دوباره به یک پرونده اشتباهات انسانی رخ دهد که باعث پایمال شدن حقوق برخی افراد شود. به گفته وکیل تجدید نظر خواهی تقاضای اعاده دادرسی در دادگاه تجدید نظر و در امور کیفری درخواست اعاده دادرسی تنها در شرایطی و با ارائه جهات و ادله قانونی امکان پذیر خواهد بود. اعاده دادرسی در برخی از دادگاه های بدوی نیز قابل اعمال است. اما منظور از اعاده دادرسی چیست؟ آیا شیوه ای از اعتراض به حکم است؟

در پاسخ به این سوالات با عنایت به قوانین آیین دادرسی کیفری و مدنی اعاده دادرسییکی از روش های فوق العاده اعتراض می باشد. منظور از روش اعتراض فوق العاده این است که زمانی حکم به صورت قطعی صادر شد غیر قابل اعتراض خواهد بود اما این شیوه از اعتراض یعنی درخواست اعاده دادرسی در واقع اعتراض بر احکام قطعی خواهد بود از این جهت به این مورد شیوه اعتراض فوق العاده می گویند.پس از ارائه این درخواست دادگاه مکلف است دوباره به پرونده رسیدگی نماید. به نقل از وکیل تجدید نظر خواهی شرایط اعاده دادرسییا اعتراض به حکم قطعی دادگاه تجدید نظر این است که در متن درخواست فرد یا وکیل تجدید نظر خواه ذکر نماید که حکم صادر شده با دلیل و ادله و مستند قانونی خلاف شرع بین و خلاف قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران است. تنها در این صورت فرد مجاز به اعتراض برای احکام قطعی خواهد بود. مرجع رسیدگی به درخواست اعاده دادرسی همان دادگاه تجدید نظر استان خواهد بود و در صورتی که به حکم قطعی دادگاه بدوی اعتراض صورت بگیرد مرجع رسیدگی  بر حکم قطعی، دادگاه بدوییا همان دادگاه صادر کننده رای خواهد بود.

تجدید نظر خواهی در تعدد جرم کیفری به نقل از وکیل تجدید نظر خواهی

یکی از موارد مهمی که مورد سوال از وکیل تجدید نظر خواهیاست مسئله تعدد جرایم محکوم علیه در حیطه جرایم کیفری است که آیا محکوم علیه در چنین شرایطی مجاز به ارائه اعتراض تجدید نظر خواهی خواهد بود یا نه؟ زمانی که حکم در دادگاه بدوی صادر می شود در صورت تعدد جرم محکوم علیه و حکم قطعی دیگر در خصوص جرایم کیفری مقررات و مجازات قابل اجرا اینگونه خواهد بود. اگر حکم صادر شده در دادگاه بدوی حکم غیر قابل تجدید نظر خواهی و حکم قطعی باشد پرونده محکوم علیه به دادگاهی که آخرین حکم را برای وی صادر کرده است ارجاع داده می شود تا در این دادگاه مجازات واحدی برای فرد در نظر گرفته شود و اعتراض به حکم غیر قابل اعتراض خواهد بود.

در صورتی که حکم قطعی صادر شده در دادگاه تجدید نظر استان صادر شده باشد تمامی پرونده های کیفری محکوم علیه به این مرجع ارسال خواهند شد. وکیل تجدید نظر خواهی لازم به ذکر می داند؛ که این قانون برای جرایم کیفری بوده و در خصوص مسائل مدنی و دعاوی حقوقی فرد صدق نخواهد کرد. اگر یکی از احکام قطعی فرد نیز در دیوان عالی کشور صادر شده باشد پرونده و سایر احکام صادره به این مرجع ارسال خواهند شد و تمامی حکم های صادره قبلی نقض خواهند شدو حکم جدید برای فرد صادر می شود و در پایان آخرین حکم به دادگاه صادر کننده رای بدوی ارجاع می شود.

وکیل تجدید نظر خواهی و مهلت مقرر تقدیم لایحه اعتراض تجدید نظر خواهی

وکیل تجدید نظر خواهی نظر بر این مهم که تقدیم لایحه اعتراض در زمان مقرر شده امکان پذیر است در اسرع وقت اقدامات لازم را برای تسلیم لایحه اعتراضی انجام خواهد داد. برای ارسال لایحه اعتراض زمان مقرر شده است برای ایرانیان داخل کشور 20 روز می باشد و مهلت مقرر شده برای ایرانیان خارج از کشور دو ماه خواهد بود. بدیهی  است افراد برای اعتراض به حکم حضوری باید در مهلت مقرر شده اقدامات لازمه را انجام دهند.

در صورت عدم ارائه لایحه اعتراض در مهلت زمانی مشخص امکان اعتراض تنها زمانی امکان پذیر خواهد بود که فرد یاوکیل تجدید نظر خواهیبرای عدم ارائه لایحه اعتراض عذر موجه داشته باشند و دلیل تاخیر را در درخواستی به دادگاه صادر کننده رای ارسال خواهد کرد و در صورت پذیرش به فرد اجازه تجدید نظر خواهی داده خواهد شد. پس مطلع بودن از زمان ارائه لایحه اعتراضی بسیار مهم است و افراد در اسرع وقت اقدام لازم را انجام دهند. فرد تجدید نظر خواه ممکن است فاقد دلیل موجه برای عذر خود باشد و یا دادگاه عذر او را مورد پذیرش قرار ندهد پس بنابراین فرد به عدم اطلاع از زمان ارسال تجدید نظر خواهی فرصت دادخواستی دوباره را از دست خواهد داد. اما دادخواست عذر موجه چگونه تنظیم خواهد شد؟ چه شرایطی برای ارائه درخواست عذر موجه لازم است؟

درخواست عذر موجه برای تجدید نظر خواهی به وسیله وکیل تجدید نظر خواهی

یکی از مواردی که وکیل تجدید نظر خواهی بارها با آن سروکار داشته است عدم ارائه لایحه اعتراضی به حکم دادگاه در زمان مقرر است. مشکلی که برای برخی افراد در روند دادرسی ممکن است پیش بیاید تمام شدن مهلت مقرر تقدیم لایحه اعتراضی به حکم دادگاه است. قانون گذار با پیش بینی چنین مواردی سعی در ایجاد فرصتی دوباره برای افراد تجدید نظر خواه کرده است. دادخواست عذر موجه فرصتی است که افراد با ارائه آن و در صورت قبول دادخواست در دادگاه می تواند طبق روال عادی لایحه اعتراضی خود را ارسال نمایند. درخواست عذر موجه اینگونه است؛ فرد دلیل و عذر موجه خود را به علت تاخیر در ارسال تجدید نظر خواهی به دادگاه ارسال می نماید برخی از دلایل موجه و مورد قبول دادگاه طبق قانون تعیین شده است و این موارد حالت کلی از دلایل موجه فرد است. اما ممکن است که فرد در متن دادخواست علتی را ذکر نماید و از منظر قاضی دادگاه عذر موجه تلقی شود. پس با این حال موجه بودن عذر تاخیر گاهی به سلیقه و نظر و علم قاضی پرونده بستگی دارد. اما در حالت کلی موارد زیر به عنوان عذر موجه در قانون برشمرده شده اند.

زندانی بودن فرد

ابتلا به بیماری سخت که مانع از حرکت فرد بوده است یا به تشخیص پزشک امکان حرکت میسر نبوده است.

حوادث و بلایای طبیعی

فوت یکی از اعضای خانواده درجه یک مانند پدر یا مادر یا فرزند و همسر و غیره

و سایر موارد مختص به هر یک از افراد

در صورتی که دادخواست مورد پذیرش قرار گرفته شود فرد در مدت یک هفته مجاز به ارسال لایحه اعتراضی تجدید نظر خواهی خواهد بود. چنانچه فرد محکوم علیه قادر به ارائه اعتراض به مرجع ذی صلاح نباشد چه کسانی حق ارائه اعتراض را به نیابت از وی دارند؟ در متن زیر به این سوال پاسخ خواهیم داد.

وکیل تجدید نظر خواهی افراد مجاز به تنظیم لایحه تجدید نظر خواهی

یکی از جوانب درخواست تجدید نظر خواهی اشاره به افرادی است که طبق قانون مجاز به ارائه درخواست تجدید نظر خواهی هستند. در صورتی که محکوم علیه قادر به تنظیم لایحه نباشد افرادی که برای این مهم مجاز خواهند بود چه کسانی هستند؟ افراد مجاز به تنظیم اعتراض تجدید نظرخواهی مطابق قانون به قرار زیر می باشد؛

الف- طرفین پرونده و خود شخص محکوم علیه

ب- در صورت نیاز نماینده قانونی وی که سمت او برای دادگاه باید محرز شود. یا وکیل تجدید نظر خواهی با داشتن وکالت نامه قانونی

ج- همچنین در مواردی که دادستان یا مدعی العموم مسئول تعقیب متهم می باشد به این معنی محکوم علیهیا فاقد شاکی خصوصی است یا علاوه بر داشتن شاکی خصوصی دادستان نیز بر پرونده وی نظارت دارد.

نقش وکیل تجدید نظر خواهی

روند رسیدگی دوباره و دادرسی های چند مرحله همیشه دارای پیچیدگی های حقوقی و مراحلی گاه پیچیده و طولانی است پس نیاز مشورت و همکاریوکیل تجدید نظر خواهیبه شدت مورد نیاز خواهد بود. نقش وکیل تجدید نظر خواهی در ارائه لایحه اعتراض به موقع و یا خارج از مهلت قانونییا ارائه اعتراض تجدید نظر خواهی برای آرای غیابی صادره بسیار مهم و قابل توجه است. زمان پایان مهلت دادرسی معمولا اینگونه تصور میکنند که راهی برای رسیدگی و شکایت و یا اعتراض دوباره وجود ندارد اما وکی تجدید نظر خواهی همیشه راهی قانونی برای اعتراض و دادرسی دوباره پیشنهاد خواهد داد. با ذکر مطالب فوق دانستیم که گاه برخی از احکام صادر قابل تجدید نظر خواهی نیستند و راه اعتراض به آنها شیوه ای دیگر از اعتراض قانونی است که تسلط به این موارد و همه جهات حقوقی اعتراض تجدید نظر خواهی در تسلط و سواد وکیل تجدید نظر خواهی است. وکیل متخصص و فعال در این حوزه ممکن است همه راه های قانونی را امتحان کرده باشد و مسلما بر اساس نوع دعوا و موضوع پرونده بهترین راهکار اعتراضی را برای افراد میسر می نماید.

حق الوکاله وکیل تجدید نظر خواهی

آگاه شدن از مبلغ حق الوکاله وکیل تجدید نظر و میزان دستمزد وی حق طبیعی افرادی است که خواستار مشاوره و وکالت وکیل متخصص در این حوزه حقوقی است. معمولا حق الوکاله وکلا نرخ ثابتی نخواهد داشت و معمولا مبلغ حق الوکاله وکیل، بستگی به دانش حقوقی وی و مهارت و آمار پرونده های موفق و همچنین بستگی به اعتبار و شهرت فرد وکیل دارد. وکلای فعال در حیطه و حوزه حقوقی تجدید نظر خواهی نیز مشمول این قانون خواهند بود. اما لازم به تذکر است که حق وکاله طرح شکایت و یا مدافع در دادگاه بدوی مستقل از حق الوکاله در دادگاه تجدید نظر خواهی خواهد بود و طبق تعرفه قانونی و مقرارت میزان مبلغ حق الوکاله تجدید نظر خواهی برابر با 40 درصد مبلغ حق الوکاله دریافتی در اقامه دعوا در دادگاه بدوی است. معمولا مبلغ دریافت شده توافقی است و وکیل تجدید نظر خواهی و موکل در این خصوص با یکدیگر به توافق خواهند رسید. پس نرخ حق الوکاله متغیر است و تعیین مبلغ به توافق طرفین بستگی دارد.

مطالب مرتبط:

وکیل در الهیه

وکیل جنایی

وکیل دادسرای ارشاد

وکیل سرقفلی

وکیل دیه

وکیل تخلیه

وکیل فرجام خواهی

وکیل دادگاه کیفری یک

وکیل دیوان عالی کشور

وکیل دادسرای کارکنان دولت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره با وکیل

09124857572

Call Now Buttonبا یک کلیک تماس بگیرید
×